Recept

Red Velvet Donuts

Red velvet donuts uit de oven.. Net zo lekkere als echte donuts, maar deze worden niet gefrituurd dus zijn ze ook ietsje beter voor de lijn, maar de smaak is ovenheerlijk. Deze donuts worden ook wel ‘fonuts’ genoemd.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg alle ingrediënten, die nodig zijn voor de donuts, af in aparte schaaltjes. Vet de donut bakvorm in met zachte boter.

Bereiding

Meng de bloem, zout, cacaopoeder, bakpoeder, zuiveringszout (baking soda) en de nootmuskaat in een kleine bak. Roer alle ingrediënten door elkaar tot dat het volledig een egale kleur is geworden.

Mix in een grotere schaal de boter, ei, yoghurt, vanille-extract, witte basterdsuiker en de fijne kristalsuiker. Als dit goed gemengd is, voeg dan wat rode kleurstof toe. Voeg dit toe in kleine hoeveelheden tot het beslag fel rood is geworden. Zeef dan het bloemcacao mengsel erover heen en roer dit ook erdoorheen.

Wanneer het goed gemixed is en er geen klonten in je deeg zitten, pak dan een spuitzak. Indien je geen spuitzak heb, kan je hier heel goed een hersluitbare diepvrieszak voor gebruiken, dit doen wij ook heel vaak. Leg de zak in een maatbeker of een andere dunne vaas. Sla de bovenrand over de bovenrand van de maatbeker. Hierdoor kan je de zak beter vullen omdat er een grote opening ontstaat. Vul dan de zak en knip van de onderste punt een klein puntje af. Vul dan de bakplaat met 2/3 van het mengsel. We doen dit met een spuitzak, omdat het deeg anders niet gelijk verdeeld wordt. Zet de donut bakplaat in de over en bak de donuts af van 8 tot 12 minuten of tot je in de donuts kan duwen en het weer terug omhoog veert.

Laat de donuts even afkoelen en draai de donut pan om en dan vallen de donuts met gemak eruit.

Donuts versieren

Om de donuts te versieren maken we gebruik van roomkaas, poedersuiker en een beetje water. Mix de roomkaas en het water tot het zacht en fluffy is, voeg dan de poedersuiker beetje bij beetje toe. Proef tussendoor of de dit mengsel naar smaak is. Dan kan je daarna besluiten of het nog meer poedersuiker nodig heeft.

Dip de donuts in dit roomkaas mengsel. Vanwege de rode kleur van de donuts is het nodig om ze tweemaal in het mengsel te dippen totdat ze een mooie egale witte kleur krijgen. Strooi dan de sprinkels eroverheen. Heerlijke fonuts!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureDonutsZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter