Ricotta Hapje

Bladerdeeg Ricotta hapje

Een lekker hapje vol met kaas, daar houden wij van! Romige ricotta gemengd met Parmezaanse kaas, groene kruiden en een beetje knoflook. Dit ricotta pakketje is heerlijk om uit te delen tijdens een borrel of op een feestje. Je gasten zullen ze zo lekker vinden dat ze binnen no-time op zullen zijn. Let op deze partysnacks vullen wel enorm!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze volledig ontdooien.

Snijd de knoflook en bieslook fijn. Haal daarna de tijm van de takjes af. Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, tijm, bieslook en de knoflook tot een romig mengsel. Snijd dan elk plakje bladerdeeg schuin door de helft. Vul ieder half plakje met een theelepel van het kaasmengsel. Laat voldoende ruimte over aan de zijkanten zodat je de andere netjes bovenop de belegde helft kan plakken. Doe dit bij ieder plakje bladerdeeg en vouw ze allemaal dubbel. Klop een ei los en smeer het over de bladerdeeg pakketjes. Strooi dan er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Plaats de pakketjes op een bakplaat dat bekleed is met bakpapier. Plaats de bakplaat in de oven en bak de pakketjes ongeveer 13 minuten tot ze goudbruin zijn.

Na een kwartiertje kun je je gasten verblijden met deze heerlijke hapjes!

Bladerdeeg ricotta hapje
Bladerdeeg ricotta hapje
Ricotta hapje
Ricotta hapje

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodVoor bij de borrel
Deel:

Laat gerust een reactie achter