Recept

Risotto Carbonara

Risotto Carbonara
Risotto Carbonara
Risotto Carbonara

Pasta Carbonara is één van onze favoriete pasta’s. Het is romig en de knapperige spekjes in de pasta maken het af! Daarnaast zijn wij ook gek op risotto. Ook dit gerecht is altijd lekker romig. Daarnaast is het een prachtig gerecht, waar je steeds een andere combinatie mee kunt maken. Daarom besloten wij met deze combinatie een heerlijke risotto te maken. Twee romige Italiaanse gerechten bij elkaar op een zalig bordje van comfort food. Een dikke aanrader dus deze risotto carbonara!

Bereiding van de Risotto Carbonara

Allereerst pakken wij een koekenpan en daarin bakken wij de spekjes tot ze lekker krokant zijn. Wanneer de spekjes gebakken worden, snijden wij de ui fijn en maken we de groentebouillon. Weeg ondertussen ook alvast alle overige ingrediënten (de risotto rijst, witte wijn, Parmezaanse kaas) af.

Wanneer de spekjes krokant zijn, schep je deze uit de pan. Bewaar ongeveer een eetlepel spekvet in de pan.

Schep de gesnipperde uitjes in de pan en bak ze in het overgebleven spekvet. Voeg dan de risotto rijst toe en bak alles mee tot de rijstkorrel glazig worden.

Voeg dan de witte wijn toe en wacht tot de rijstkorrels de witte wijn volledig hebben opgenomen. Vanaf nu schep je beetje bij beetje de groentebouillon bij de rijst. Gebruik hiervoor een soeplepel. Wacht elke keer tot de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen voordat je weer een nieuwe schep bouillon toevoegt. Herhaal deze stappen tot de groentebouillon op is of de risotto beetgaar is. Blijf ondertussen wel regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Wanneer de risotto beetgaar is, voegen wij de eidooiers, kookroom, spekjes en een handje geraspte Parmezaanse kaas toe aan de rijst. Kruid vervolgens alles met een beetje zwarte peper. Zout is niet nodig, vanwege de zoutige spekjes. Roer alles kort door elkaar en serveer de risotto direct.

Eventueel kun je hier een lekkere frisse salade bij serveren als tegenhanger.

Buon Appetito!

Vond je deze risotto ook zo lekker? Probeer dan ook een van onze andere risotto recepten.

Risotto Carbonara
Risotto Carbonara
Risotto Carbonara

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter