Recept

Risotto met Coquilles

Risotto met Coquilles
Risotto met Coquilles
Risotto met Coquilles

Maak deze risotto met coquilles en steel de show. Het ziet mooi uit én het is onwijs lekker. De risotto is lekker romig, de coquilles lekker fris en de spinazie zorgt voor een gezonde portie groente. Een smakelijk gerecht om te maken voor visite en voor Kerst. Ook al lijkt kerst nog wat verder weg, het kan niet vroeg genoeg zijn om alvast over het menu na te denken. En dit is zeker een gerecht die een plekje op het menu verdient.

Bereiding van de Risotto met Coquilles

Als voorbereidend werk maak je eerst de bouillon door een bouillon blokje in heet water op te lossen. Snipper ook alvast de knoflook en het uitje.

Pak dan een grote pan en verhit hier een beetje olijfolie in. Schep de ui en knoflook in de pan en fruit deze aan. Dit duurt ongeveer 5 minuutjes. Voeg dan de risottorijst toe en bak deze eventjes mee. Het is de bedoeling dat de rijstkorrels glazig worden. Zodra de korrels glazig zijn, voeg je de wijn toe. Zet het vuur op een middenstand en laat alles zachtjes inkoken.

Wanneer de wijn zo goed als verdwenen is, voeg je een soeplepel groentebouillon toe. Dit laat je vervolgens weer inkoken. Dit herhaal je tot de groentebouillon op is of tot de risotto rijst gaar is. Het is dus belangrijk dat je de risotto goed in de gaten houdt en tussendoor eventjes proeft of de rijst al gaar is. Blijf ondertussen regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Leg de coquilles op een stukje keukenpapier en dep ze voorzichtig droog. De coquilles kruid je dan alvast met een beetje peper en zout. Ondertussen pak je een koekenpan en verhit je de roomboter in. Zet het vuur op hoog en bak de coquilles in de pan mooi goudbruin. Ze zijn het lekkerste als ze nog een beetje rauw in de het midden zijn. Bak ze daarom niet langer dan 1.5-2 minuten per kant. In totaal duurt dit dus ongeveer 4 minuutjes. Als laatste sprenkel je een beetje citroensap over de coquilles voor de extra smaak.

Haal de coquilles uit de pan en bak dan de babyspinazie zodat je dit straks ook kan gebruiken bij de risotto.

Wanneer de risotto klaar is, voeg je nog de Parmesaanse kaas toe en breng de risotto op smaak met peper en zout.

Schep dan de risotto op een bordje en leg hier de spinazie en coquilles over.

Voila, een heerlijke risotto met coquilles is gemaakt.

Eet Smakelijk!

Meer risotto recepten? Klik dan op deze link.

Risotto met Coquilles
Risotto met Coquilles
Risotto met Coquilles
Risotto met Coquilles

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis Gerechten

Laat gerust een reactie achter