Risotto met Gegrilde Groenten

Vandaag delen wij deze heerlijke vegetarische maaltijd. Geen vlees maar heel veel lekkere en gegrilde groentes. Deze romige risotto met gegrilde groenten is het ultieme genieten van comfort food! Het is echt overheerlijk en onwijs makkelijk om te maken.

Bereiding van de Risotto met Gegrilde Groenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakjes, halveer de cherrytomaten en snijd de paprika in blokjes. Meng ze in de kom met 2/3 van de olijfolie en breng de groenten op smaak met peper en zout. Plaats de groenten op de bakplaat en plaats het in het midden van de oven en bak ze goudbruin en gaar in 30 minuten.

Snipper de rode ui en snij de knoflook fijn.

Doe de rest van de olijfolie in een grote pan en bak, een paar minuten, de rode ui en knoflook. Voeg de risotto rijst en de balsamico azijn toe. Voeg vervolgens om en om een scheutje van de groentebouillon en de passata toe. Breng het telkens aan de kook tot het vocht bijna weg is. Na ongeveer 20 minuten is de risotto rijst beetgaar. Voeg nog ietsje meer water toe, indien nodig.

Voeg de geroosterde groente toe en meng het. Bak het nog ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe en serveer het met wat heerlijke basilicum blaadjes erop!

Buon Appetito

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondAvondetenVegetarischKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter