Recept

Risotto met Paddenstoelen en Ricotta

Paddenstoelenrisotto met ricotta
Risotto met Paddenstoelen en Ricotta

Risotto vinden wij echt heerlijk en regelmatig maken wij dan ook een heerlijk pan klaar. Je kunt er volop mee varieren en daardoor is het ook iedere keer weer leuk om een nieuwe variant op tafel te zetten. Deze risotto met paddenstoelen en ricotta is lekker romig en hartig. Daarnaast is de toevoeging van de rauwe lekker smaakvol en zoutig. Het is een smaakvolle risotto, waarbij je bij iedere hap zoveel verschillende smaken proeft dat je er van blijft eten.

Bereiding van de Risotto met Paddenstoelen en Ricotta

Snijd de paddenstoelen in stukjes en verdeel de paddenstoelen over twee kommen. Snijd de sjalotjes, bieslook en de knoflook fijn.

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten. Voeg vervolgens de helft van de paddenstoelen en de knoflook toe en bak dit 2 minuten. Schep de risottorijst erbij en bak ze voor ongeveer 1 a 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat het inkoken. Zodra de wijn bijna is verdwenen, voeg je een soeplepel groentebouillon toe. Dit herhaal je tot de groentebouillon helemaal op is. Blijf ondertussen wel door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Proef de risotto. Hij moet nu beetgaar zijn. Voeg de ricotta toe en kook dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas toe en zet het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat de pan nog 5 minuten staan.

Bak ondertussen in een andere pan de rest van de paddenstoelen. Strooi de paddenstoelen over de risotto heen. Scheur de rauwe ham in stukjes en strooi de ham en de bieslook over de risotto heen.

Bon Appetit!

Meer Risotto recepten? Kijk dan eens op deze pagina.

Paddenstoelenrisotto met ricotta
Paddenstoelenrisotto met ricotta
Paddenstoelenrisotto met ricotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees GerechtenKerst

Laat gerust een reactie achter