Recept

Risotto met Pompoen en Tijm

Dit is echt een heerlijk recept voor een herfst risotto met pompoen. Risotto is bij ons thuis wel een van onze favoriete recepten. Wij maken hier dan ook graag vele verschillende variaties mee. Ook deze versie in populair bij ons. Vooral in deze herfst- en wintermaanden. De smaken passen goed bij elkaar en het resultaat was zó waanzinnig lekker dat je hier zeker een bord vol van lust (misschien wel meer).

Ook een super gerecht om te serveren tijdens het kerstdiner. Een waardig vegetarisch hoofdgerecht!

Bereiding van de Risotto met Pompoen en Tijm

Snijd de halve flespompoen in blokjes. Maak de bouillon en verwarm deze. Snipper de knoflook en de ui.

Verwarm in een grote pan de olijfolie. Voeg de ui toe tot het glazig begint te worden, duurt ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de helft van de roomboter toe en dan de pompoen en knoflook. Laat de pompoen zacht worden en wacht tot het gaat verkleuren aan de zijkanten, na ongeveer 6 minuten, en ga dan verder.

Voeg de overige roomboter toe en de risotto rijst toe, ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens alle wijn toe en laat het rustig inkoken.

Wanneer de wijn zo goed als verdwenen is, voegen wij een soeplepel groentebouillon toe. Dit laat je vervolgens weer inkoken. Dit herhaal je tot de groentebouillon op is of tot de risotto rijst gaar is. Blijf ondertussen regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Voeg de parmesaanse kaas toe en de tijm en breng op smaak met peper en zout.

Eet Smakelijk!

Meer risotto recepten? Klik dan op deze link.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter