Recept

Risotto met paddenstoelen en zwarte knoflook

Risotto met paddenstoelen

Een risotto is erg populair onder ons zussen. Helaas is niet iedereen er fan van en maken we het dus niet heel vaak. Als we dan een kookdagje met z’n drieen hebben, maar we geregeld een nieuw risotto recept. Je kunt er namelijk ontzettend veel variaties mee maken en samen combineren. Deze risotto met zwarte knoflook en paddenstoelen is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens makkelijk om te maken. De ingrediënten passen goed bij elkaar, waardoor deze risotto onwijs smaakvol is. Het is een lekker vegetarisch gerecht en perfect voor een diner met gasten.

Waarom Zwarte Knoflook?

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Deze knoflook is, net als de gewone knoflook, erg goed voor jouw gezondheid. Het voordeel van de zwarte knoflook is dat je er gelukkig geen geurende adem aan over houdt. Daarnaast bevat de zwarte knoflook veel meer antioxidanten, waardoor het een goede werking heeft op jouw immuunsysteem.

De zwarte knoflook heeft een zachte textuur en voelt kleverig aan. Ook qua smaak is hij anders dan de gewone knoflook. Het is een beetje zoetig, maar heeft ook pit. Het is goed te combineren met producten als champignons, tomaten, kaas, varkensvlees, schaaldieren en kruiden, zoals truffel en basilicum.

Je kunt het o.a. bij de Albert Heijn kopen. Zie hier de link.

Bereiding van Risotto met Paddenstoelen en Zwarte Knoflook

Snijd de ui fijn en de knoflook grof. Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en bak de uitjes tot ze glazig zijn. Verwarm ook alvast de groentebouillon. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de risotto rijst toe en bak de rijst mee voor 1 á 2 minuten. Voeg vervolgens de wijn toe en laat het inkoken tot het zo goed als is verdwenen.

Voeg daarna de zwarte knoflook toe en ook een schep groentebouillon. Dit herhaal je tot de groentebouillon helemaal op is of tot de risotto beetgaar is. Blijf ondertussen wel door de risotto roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Terwijl de risotto kookt, verwijder je de stengels van de babyspinazie. Proef de rijst ondertussen of het beetgaar is. Wanneer het beetgaar is, voeg dan de spinazie toe en kook de spinazie ongeveer 1 minuut mee. Haal de pan hierna van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe.

Verwarm ondertussen een andere pan met de helft van de olijfolie en hierin bak je de paddenstoelen.

Serveer de risotto met de paddenstoelen bovenop en breng het eventueel op smaak met wat peper. Serveer eventueel ook met extra Parmezaanse kaas voor de liefhebber.

Meer risotto recepten? Kijk dan op deze pagina.

Risotto met paddenstoelen
Risotto met paddenstoelen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische GerechtenKerst

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter