Recept

Rocky Road Bonbons

Rocky Road Bonbons
Rocky Road Bonbons
Rocky Road Bonbons

Rocky Road is chocolade gevuld met marshmallows, noten en extra ingrediënten die je lekker vindt. Het is super leuk om zelf te maken en gevaarlijk lekker. Er zijn vele variaties mogelijk met Rocky Road lekkernijen. Verschillende landen hebben hun eigen draai aangegeven. Australië voegt geraspte kokos, glacé kersen, pinda’s en Turks fruit toe aan de basis Rocky road. In Amerika hebben ze Rocky road repen met chocolade, marshmallows en amandelen of walnoten en in het Verenigd Koninkrijk houden ze van biscuit door hun chocolade met een beetje poedersuiker bovenop. Wij hebben gekozen om op de Amerikaanse manier bonbons te maken met walnoten erbij. Probeer nu onze Rocky Road Bonbons.

Bereiding

Wij beginnen met het smelten van de chocolade. Snijd de chocolade in stukjes en smelt iedere smaak apart in een au bain marie.  Je kunt de chocolade ook gewoon smelten in een warmtebestendige kom in de magnetron. Vaak doe ik het in de magnetron, omdat dat vele malen sneller is en voor minder afwas zorgt. Als je de chocolade wil smelten in de magnetron volg dan de volgende stappen. Doe ongeveer 2/3 van de chocolade in een plastic bakje (die in de magnetron kan) en plaats het in het midden van de magnetron. Zet de magnetron ongeveer 15 seconden per keer aan en herhaal dit tot de chocolade volledig is gesmolten. Voeg dan de overige 1/3 stukjes chocolade en roer dit door elkaar heen. Zet het dan opnieuw in de magnetron voor 5 a 10 seconden per keer tot het volledig is gesmolten. Doe dit voor beide smaken.

Wanneer het gesmolten is vullen we de bonbonvorm voor de helft met melk chocolade en draaien we de bonbonvorm om boven bakpapier. Zorg ervoor dat alle randen goed bedekt zijn met de chocolade. Hierna doen we hetzelfde met de pure chocolade voor de andere helft van de bonbonvorm. Draai deze ook om boven een ander stuk bakpapier. Plaats de vorm vervolgens in de koelkast voor ongeveer een kwartier, zodat het hard kan worden. Laat de chocolade op het bakpapier hard worden en deze kun je hierna weer opnieuw smelten.

Hak de walnoten fijn. Je kan ze ook even door de foodprocessor heen halen.

Plaats een mini marshmallow in de bonbonvorm en sprinkel er ook wat walnoten omheen. Vul de bonbonvorm aan met de chocolade. Plaats de bonbonvorm voor nog een kwartier in de koelkast en dan kan je ze er zo uit poppen.

Geniet van deze heerlijke bonbons.

Rocky Road Bonbons
Rocky Road Bonbons

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureKleine LekkernijenZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter