Deze rode bessen havermout kruimel repen bevatten alle ingrediënten waar wij zo van houden. De repen hebben een heerlijke vulling met rode bessen en lemoncurd en daarnaast een knapperige laag met koekkruimels. Door rode bessen toe te voegen aan dit recept, creëer je een goede balans tussen het zoete van de kruimels en het frisse van de rode besjes. Deze combinatie is lekker zomers en daarmee perfect voor het rode bessen seizoen. De havermout kruimel repen lenen zich prima voor een ontbijtje of gezond tussendoortje. Ook zijn de repen ideaal om uit te delen wanneer je visite krijgt. Kortom, je kan er alle kanten mee op en het is mede daarom ook zeker een recept die je zou kunnen proberen.
Rode Bessen
Onze favoriete rode bessen zijn van Berrybrothers, die te koop zijn bij Albert Heijn. Ze zijn heerlijk fris, vol van smaak en super gezond. In rode bessen zitten veel vezels, vitaminen, mineralen. Ook hebben ze een positieve invloed op de spijsvertering. Naast rode bessen teelt Berrybrothers ook ander zachtfruit zoals bramen, frambozen en blauwe bessen. De rode bessen zijn echter het paradepaardje. Berrybrothers heeft een enorme passie voor de rode bes. Dag in, dag uit is het bedrijf bezig met de teelt van onze rode bessen. Tijdens onze rondleiding, afgelopen juni, bij het bedrijf hebben wij dat met eigen ogen gezien.
Ben je op zoek naar meer rode bessen inspiratie? Download dan het gratis receptenboek van Berrybrothers!
Bereiding van de rode bessen havermout kruimel repen
Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg er ook voor dat de roomboter op kamertemperatuur is.
Bekleed een bakvorm met bakpapier, indien je een springvorm of een bakblik met losse bodem gebruikt hoef je hier geen bakpapier te gebruiken.
Meng de bloem met een snufje zout.
Mix de roomboter samen met de kristalsuiker en vanille-extract tot een licht en luchtig mengsel. Dit doen wij met een standmixer maar je kunt ook een handmixer en kom gebruiken. Voeg daarna beetje bij beetje het bloem toe aan de boter met suiker en mix alles goed door elkaar.
Bewaar ongeveer 225 gr. van het deeg voor de crumble. Verdeel de rest van het deeg over de bodem, duw het goed aan en maak het plat. Bak het deeg in de oven tot het goudbruin en gaar is, ongeveer 25 minuten. Laat het eventjes afkoelen.
Mix de rest van het deeg met de havervlokken en plaats het in de koelkast totdat je klaar bent om de crumble toe te voegen.
Verdeel de lemoncurd over de bodem, zodra deze een beetje is afgekoeld. Meng de rode bessen met 50 gram kristalsuiker en verdeel deze over de lemoncurd. Pak dan het kruimeldeeg en verdeel deze over de rode besjes.
Plaats de bakvorm terug in de oven en bak het 35 tot 40 minuten tot de crumble bruin is. Wanneer de kruimel repen klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je het goed afkoelen. Zorg ervoor dat het goed afgekoeld is voordat je het uit de bakvorm haalt.
Enjoy!
Meer recepten met rode bessen? Probeer eens onze gegrilde aubergine met halloumi en rode bessen. Ook onze rode bessen scones en rode bessen moscow mule zijn recepten die aan te raden zijn.
Laat gerust een reactie achter