Recept

Rode Bietensapje

Rode Bietensapje

Rode bieten kun je niet alleen eten, maar je kunt er ook een heerlijk sapje mee maken. Dit power rode bietensapje zit bomvol essentiële voedingstoffen, zoals vitamine A, B & C, foliumzuur, kalium en ijzer. Daarnaast hebben de rode bieten en komkommer ontstekingsremmende effecten. Kortom, een prima sapje om dagelijks te drinken om voldoende vitamines binnen te krijgen.

Het maken van dit Rode Bietensapje

Schil de rode bieten en verwijder de schil van de citroen. Haal ook eventuele pitten uit de citroen. Verwijder het klokkenhuis van de appels.

In een Slowjuicer

Snijd alle groente in stukken, die gemakkelijk in jouw slowjuicer kunnen. De gember kan zowel met schil voor een sterkere gembersmaak, als zonder schil in de slowjuicer. Haal alle groente en fruit door de slowjuicer heen en plaats het sap in flessen, die verhit zijn in een kookpan met water.

Wij hebben thuis deze slowjuicer staan van Philips.

In een Blender

Pureer alles in een blender en voeg indien nodig, een klein beetje water toe. Wanneer alles egaal is gepureerd, halen wij het sap door een kaasdoek heen. Pers alle sap uit de kaasdoek en plaats het sap in flessen, die verhit zijn in een kookpan met water.

Het sapje kan een paar dagen worden bewaard in de koelkast.

Enjoy!

Rode Bietensapje
Rode Bietensapje

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DrankjesNon Alcoholische Drankjes

Laat gerust een reactie achter