Recept

Rode Bietensoep

Rode Bietensoep
Rode Bietensoep
Rode Bietensoep
Rode Bietensoep
Rode Bietensoep

Wat een prachtige kleur heeft deze rode bietensoep toch! Helemaal om verliefd op te worden. Niet alleen op de kleur trouwens hoor, de smaak van deze soep is ook fantastisch. Rode bieten zijn wellicht niet de eerste groente waaraan je denkt wanneer je soep wilt maken. Toch zijn rode bietjes ontzettend veelzijdig. Je kunt ze roosteren in de oven, verwerken in salades, een stamppot maken of dus in dit geval een heerlijke, vitamine rijke soep van maken.

Naast rode bietjes vind je ook wortels, een appel, kokosmelk, gember en ui in de soep. Allen heerlijke ingredienten die goed bij elkaar passen. Waar wij vaak kiezen voor al gekookte bietjes (omdat deze makkelijker te bereiden zijn), kozen wij dit maal voor ongekookte bieten. Samen met de wortel hebben wij deze eerst lekker geroosterd in de oven, wat voor extra veel smaak zorgt. Uiteindelijk maken wij de soep af met wat zure room en verse koriander. Heerlijke smaken voor een prachtige soep. Wij zeggen, maak het een keer en dan wil je het zeker vaker maken.

Rode bieten

Rode bieten zijn ontzettend voedzaam. Rode bieten bevatten veel verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C en B11 en kalium, magnesium en calcium. Vitamines die we zeker in de winter kunnen gebruiken. Rode bietjes zijn ook hele veelzijdige groentes. Wij hebben al een aantal heerlijke rode bieten recepten op de blog staan. Zo maakten wij een gezond rode bietensapje, verwerkten wij rode biet in een salade met makreel en komkommer en maakten wij een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen in de vorm van een carpaccio. Alles ontzettend lekker en gezond.

Rode Bietensoep
Rode Bietensoep

Bereiding van Rode Bietensoep

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak de rode bieten en de wortels schoon en schil de groente. Hak de groente in grove stukken. Rooster de bieten en de wortels ongeveer 15 minuten in de oven.

Ondertussen schillen wij de appels en snijd in stukken. Snijd ook de uien, gember en de knoflook fijn.

Verhit de kokosolie en bak hierin de fijngesneden ui. Wanneer de uitjes glazig zijn, voegen wij de gember en de knoflook toe. Bak de gember en de knoflook 3 minuten mee. Voeg de bieten, wortels, appel en de groentebouillon toe. Verlaag de temperatuur en laat de soep 30-35 minuten sudderen.

Breng op smaak met peper en zout.

Wij zijn zelf helemaal fan van onze blender Optimum 9400X, die kun je hier kopen. Met de kortingscode: ‘dekokendezussen’ krijg je nu €20 korting op jouw nieuwe blender!

Pureer de soep in de blender en serveer het met koriander en zure room!

Eet Smakelijk!

Deze soep kan ook prima worden ingevroren!

Rode Bietensoep
Rode Bietensoep

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Soepen