Zin in een snel en lekker Aziatische comfort food gerecht? Deze rode curry dumpling soep is precies wat je nodig hebt! Met een smaakvolle basis van kippenbouillon, romige kokosmelk en pittige rode curry, gecombineerd met zachte gyoza’s en knapperige paksoi, is dit gerecht zowel makkelijk te maken als heerlijk hartverwarmend. Top het af met wat verse koriander, een scheutje limoen en een kick van crispy chili olie voor een extra smaakboost. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je iets bijzonders wilt zonder uren in de keuken te staan!
Bereiding van de Rode Curry Dumpling Soep
We beginnen met het snijden van de groentes. Wij snipperen het uitje en snijden de knoflook fijn. Vervolgens snijden wij de paksoi in grove stukken, bosui in dunne ringetjes en de limoen in partjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin het gesnipperde uitje. Wanneer de ui glazig is, voegen wij de knoflook toe en bakken dit ook nog 1-2 minuten mee. We brengen het nu op smaak door de rode curry toe te voegen. Hiervoor kan je curry gebruiken uit de winkel of ons recept voor zelfgemaakte rode curry. Bak de curry een paar minuten mee voordat je de kippenbouillion, kokosmelk en de vissaus toevoegt. Laat de soep 10 minuten sudderen.
Stoom of kook de paksoi in een andere pan en kook daarin ook de dumplings. Wij hebben een stoominzet die je op de soeppan kan zetten en de dumplings tegelijk kan stomen terwijl de soep suddert. In een sauspan hebben wij vervolgens de dumplings gaar gekookt, naar instructie op de verpakking.
Schep de dumplings en de paksoi in een soepkom en schep hier de rode curry soep over.
Strooi de bosui, koriander en de crispy chili olie over de soep heen en knijp een de limoenpartje uit over de soep.