Recept

Rode Curry met Zoete Aardappel en Kikkererwten

Rode Curry met Zoete Aardappel

Af en toe heb je gewoon trek in een overheerlijke, goed gevulde rode curry. Wij eten het regelmatig thuis, mijn man is hier namelijk gek op. Maar eigenlijk maken wij het altijd met kip en dus werd het tijd voor een vegetarische versie. Deze rode curry met zoete aardappel is het resultaat geworden. Het gerecht is goed gevuld met zoete aardappel, kikkererwten en harico verts. Heerlijk om met wat rijst te eten, maar deze zou je ook weg kunnen laten.

Voor dit recept maken wij gebruik van onze eigen rode curry pasta. Mocht je hem ook zelf willen maken, volg dan eerst dit recept. Natuurlijk kun je ook gewoon een pakje uit de supermarkt gebruiken. Zelf maken is wel lekkerder.

Bereiding van de Rode Curry met Zoete Aardappel

Kook de rijst volgens verpakking in een pan of in de rijstkoker.

Schil de zoete aardappel en was het. Snijd het dan in stukjes. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.

Pak een grote wokpan. Giet hier een beetje wokolie in en verhit deze. Voeg dan de stukjes zoete aardappel toe aan de verhitte olie en bak de stukjes een paar minuutjes op hoog vuur. Zet nu het vuur wat zachter (middelhoog) en voeg de eetlepel rode curry pasta en kokosmelk toe aan de zoete aardappel. Roer alles goed door elkaar zodat het een mooi geheel wordt. Laat het gerecht een beetje inkoken. Dan voegen wij de harico verts en kikkererwten toe. Meng alles goed en laat de curry op middelhoog vuur 5 minuutjes doorsudderen.

Zodra de rijst klaar is, kunnen we op scheppen. Vul als eerste jouw bord met wat rijst en schenk vervolgens de rode curry hier boven op.

Eet Smakelijk!

Rode Curry met Zoete Aardappel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondKoolhydraat Arme GerechtenMakkelijk & SnelVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter