Recept

Rode Curry Noedels met Kip en Broccoli

rode curry noedels met kip en broccoli
Rode Curry Noedels met Kip en Broccoli

Steeds vaker eten wij hier in huis noedels. Vooral noedels in een lekkere warme soep of met een heerlijke rode curry zoals deze. Daarom werd het tijd om een heerlijk recept met noedels te delen. Deze rode curry noedels met kip en broccoli is onwijs smaakvol, goed gevuld, makkelijk te maken en staat snel op tafel. Binnen een half uurtje kun jij van deze gezonde maaltijd genieten. Daarnaast hebben wij heerlijke cashewnoten over de noedels gegooid voor extra smaak en crunch. Een perfecte en complete maaltijd voor een doordeweekse dag.

Bereiding van de Rode Curry Noedels met Kip

Zet een pan met heet water op het vuur en kook de noedels volgens de bereiding van de verpakking.

Snijd de kip in blokjes en haal de roosjes van de broccoli.

Pak een grote wokpan en zet deze op het vuur. Verhit hier een beetje wokolie in en bak hier de kipfilet in. Zodra de kipfilet een beetje gebakken is, voeg je de rode curry eetlepels en kokosmelk toe.

Zet alles op een middelhoog vuurtje en breng alles aan de kook. Laat de rode curry ongeveer 5 minuutjes koken en zet dan het vuur wat later. Voeg op dit moment ook de broccoli roosjes toe. Roer alles goed door elkaar en laat alles nog ruim 10 minuutjes pruttelen. De rode curry zal wat dikker worden en de broccoli zachter.

Mocht de curry te nat blijven dan kun je er een bloem papje doorheen gooien. Meng in een apart kommetje 1 eetlepel bloem met 1 theelepel water. Roer dit tot een papje en voeg deze toe aan de curry. Dit werkt vervolgens als bindmiddel.

Wanneer de noedels klaar zijn, giet je deze af en voeg je deze toe aan de rode curry. Hussel alles goed door elkaar, zodat de rode curry, kip en broccoli goed mengen met de noedels.

Nu kun je de noedels verdelen over twee bordjes en hier gebroken cashewnoten overheen strooien.

Geniet van deze overheerlijke rode curry!

Meer recepten met rode curry? Kijk dan eens op deze pagina.

rode curry noedels met kip en broccoli
rode curry noedels met kip en broccoli

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter