Een Rode Curry vinden wij erg lekker en eten wij regelmatig. Voorheen kochten wij altijd de rode currypasta van de supermarkt maar sinds kort hebben wij ontdekt dat je het ook erg makkelijk zelf kan maken. Uit een potje is de curry lekker maar als je het zelf maakt is het nog veel lekkerder. Je kunt zelf spelen met de ingrediënten en de curry zo pittig maken als je wil. Het is veel makkelijker dan dat het lijkt op eerste gezicht. Ben je in bezit van een keukenmachine? Dan gaat zelfs nog sneller.
Voorbereiding
Snijd de uien, de gember en de teentjes knoflook in grove stukken. Voor een milde curry haal je de zaadlijsten uit de rode pepers en zorg je ervoor dat er geen zaadjes achterblijven. Houd je van lekker pittig, dan kun je de zaadlijsten laten zitten. Rasp de schil van de twee limoenen.
Bereiding van deze heerlijke Rode Currypasta
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer het tot een mooie gladde pasta. Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine kun je ook een staafmixer gebruiken. Snijd dan alle ingrediënten fijn voor dat je de mixer gebruikt.
Bewaren
Doe de currypasta in een goed gereinigde pot. Steriliseer de pot door het even in kokend water te leggen. Wanneer de pasta in de pot zit kan je de pasta afdekken met een klein laagje zonnebloemolie. Op deze manier kan je de pasta ongeveer twee weken goed houden in de koelkast.
Je kan het ook per portie invriezen in een diepvrieszak. Als je deze plat neerlegt in de diepvriezer dan hoeft het niet veel plaats in te nemen.
Op zoek naar een heerlijk recept om deze rode curry pasta te gebruiken? Zo kun je deze heerlijke rode currypotje maken met kip en aardappelen. Ook kun je gaan voor deze noedels met pittige garnalen. Wij hebben nog veel meer recepten met rode curry. Neem een kijkje op deze pagina.
Dit is een van de weinige kant-en-klare dingen die ik nog koop, maar als ik dit zo lees hoeft dat dus helemaal niet
Nee het is eigenlijk erg makkelijk om zelf te maken, je moet enkel je juiste ingredienten en hoeveelheden bij elkaar zoeken. Wij doen niet meer anders:)
ik zou graag leuke recepten van jullie op mijn mail ontvangen vriendelijke
gr sonja en wens jullie nog veel recepten maken plezier
Hi Sonja,
Wat leuk om te horen. Je zou jezelf kunnen inschrijven voor onze nieuwsbrief. Elke maand sturen wij er eentje uit met de populairste recepten van de afgelopen maand.
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Hebben jullie jullie recepten gebundeld in een kookboek? Vind het altijd zo lastig werken met een iPad in de keuken.
Hi Stephanie,
Wat leuk om te horen dat je graag onze recepten in een boek zou willen zien. Helaas hebben wij nog niet zo’n boek in ons bezit. Wellicht kun je verschillende recepten uitprinten en deze bij elkaar bundelen tot de tijd wij wel een prachtig kookboek hebben?
Groeten Shanna, Kheira en Selma
graag ontvang ik jullie nieuwsbrief
groetjes
Ik heb de nasi boemboe gemaakt en gebruikt in de nasi. Mijn man vond het heerlijk.
Aangezien ik het liefst zonder pakjes en zakjes kook. Jullie hebben mij geïnsprireerd.
Nog een vraagje: waarin gebruiken jullie de rode currypasta?
Ga zo door met de site. Het is inderdaad zonde als mooie en lekkere recepten verloren gaan. Top meiden.
Hi Diny,
Wat leuk om te horen! Wij koken ook graag zonder pakjes en dus is de boemboe inderdaad een heerlijk recept.
De rode curry gebruiken wij in verschillende gerechten. Zo hebben wij een aantal rode curry’s online staan (rode currypotje/ Thaise curry met pompoen en rode curry met zoete aardappel) maar ook gebruiken wij de curry pasta voor een wokgerecht met garnalen en bij onze Oosterse Mosselen. Ook hebben wij laatst een heerlijke gele curry pasta gemaakt.
Hopelijk ga je binnenkort genieten van onze heerlijke curry pasta’s. Geniet in ieder geval van al onze heerlijke recepten.
Groeten Shanna, Kheira en Selma