Recept

Rode Currypasta

Rode Curry
Rode Currypasta
Rode Currypasta

Een Rode Curry vinden wij erg lekker en eten wij regelmatig. Voorheen kochten wij altijd de rode currypasta van de supermarkt maar sinds kort hebben wij ontdekt dat je het ook erg makkelijk zelf kan maken. Uit een potje is de curry lekker maar als je het zelf maakt is het nog veel lekkerder. Je kunt zelf spelen met de ingrediënten en de curry zo pittig maken als je wil. Het is veel makkelijker dan dat het lijkt op eerste gezicht. Ben je in bezit van een keukenmachine? Dan gaat zelfs nog sneller.

Voorbereiding

Snijd de uien, de gember en de teentjes knoflook in grove stukken. Voor een milde curry haal je de zaadlijsten uit de rode pepers en zorg je ervoor dat er geen zaadjes achterblijven. Houd je van lekker pittig, dan kun je de zaadlijsten laten zitten. Rasp de schil van de twee limoenen.

Bereiding van deze heerlijke Rode Currypasta

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer het tot een mooie gladde pasta. Mocht je niet in bezit zijn van een keukenmachine kun je ook een staafmixer gebruiken. Snijd dan alle ingrediënten fijn voor dat je de mixer gebruikt.

Bewaren

Doe de currypasta in een goed gereinigde pot. Steriliseer de pot door het even in kokend water te leggen. Wanneer de pasta in de pot zit kan je de pasta afdekken met een klein laagje zonnebloemolie. Op deze manier kan je de pasta ongeveer twee weken goed houden in de koelkast.
Je kan het ook per portie invriezen in een diepvrieszak. Als je deze plat neerlegt in de diepvriezer dan hoeft het niet veel plaats in te nemen.

Op zoek naar een heerlijk recept om deze rode curry pasta te gebruiken? Zo kun je deze heerlijke rode currypotje maken met kip en aardappelen. Ook kun je gaan voor deze noedels met pittige garnalen. Wij hebben nog veel meer recepten met rode curry. Neem een kijkje op deze pagina.

Rode Curry

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondCurry, Boemboe en Marinades

Reacties (9)

Laat gerust een reactie achter