Recept

Rode Currypotje

Rode Currypotje
Rode Currypotje
Rode Currypotje

De rode curry pasta is een van onze favorieten thuis en wordt regelmatig gebruikt. Bij zo’n heerlijke zelfgemaakte kruidenpasta hoort natuurlijk ook een heerlijk recept zoals dit Rode Currypotje. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken. Het ideale van dit gerecht is dat het een eenpansgerecht is. Alle ingrediënten komen samen  in 1 pan, even bakken en roeren en klaar is kees. Met een half uurtje heb je een heerlijk Oosters gerecht op tafel.

Bereiding van het Rode Currypotje

Verhit de olie in een wokpan. Snipper het uitje fijn en bak deze goudbruin in de wokpan. Snijd daarna de kipfilet in reepjes en bak deze met de ui mee. Zodra de kip goudbruin wordt, voeg je de aardappelkrieltjes toe. Ook deze bak je een paar minuutjes mee. Vervolgens meng je de currypasta en kokosmelk met de kip en aardappel. Roer de pasta en melk goed door elkaar heen zodat er een mooie saus ontstaat. Laat alles ongeveer 5-10 minuten doorkoken, tot de krieltjes mooi beetgaar zijn. Voeg, een paar minuten voor serveren, de doperwten toe aan de curry.

De curry kan gelijk geserveerd worden. Vul de borden maar lekker vol, want je zult er geen genoegen van krijgen.

Eet smakelijk!

Rode Currypotje
Rode Currypotje
Rode Currypotje

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten