Als er iets echt comfort food is, dan is het deze rode linzensoep wel. De soep is lekker gevuld met natuurlijk, linzen, wortels en ui. Het zijn echter de heerlijke kruiden die de soep zo lekker maken. Ketoembar, kurkuma, gember en nootmuskaat zorgen voor een hele rijke, warme smaak. Iets wat je zeker kan waarderen in koude en vaak natte winterdagen. De zure room en verse koriander zorgen voor een lekkere frisse smaak en geeft voor een heerlijke afwisseling. Bij deze goedgevulde soep eten wij graag naanbrood. Deze kun je zelf maken via ons recept of natuurlijk in de supermarkt kopen.
Wij hebben nog niet veel recepten met linzen op de blog staan. Wel jammer omdat linzen ontzettend voedzaam zijn. Maar wat er niet is kan nog komen. Mocht je wat meer ideetjes zoeken met linzen, dan is deze salade met linzen en zoete aardappel een aanrader. Ook deze Marokkaanse linzenstoof is heerlijk voor koude winterdagen.
Bereiding van Rode Linzensoep
Snijd de ui en gember fijn en snijd de wortels in stukjes. Plaats de ui en de worteltjes met een beetje water in een soeppan. Doe de deksel op de soeppan en verhit de pan op laag vuur, ongeveer 5 minuten. Voeg alle kruiden toe en mix het goed.
Voeg de gedroogde rode linzen, groentebouillon en passata toe. Mix het goed en breng het aan de kook. Wanneer het kookt, verlagen we de temperatuur en laten we de soep 20-25 minuten sudderen of totdat de linzen gaar zijn.
Wanneer de soep klaar is, mixen wij het in de blender tot een egale soep. Wil je een grovere soep, pureer de soep dan korter. Breng het op smaak met extra peper en zout.
Wij zijn zelf helemaal fan van onze blender Optimum 9400X, die kun je hier kopen. Met de kortingscode: ‘dekokendezussen’ krijg je nu €20 korting op jouw nieuwe blender!
Serveer met zure room en koriander
Laat gerust een reactie achter