Vanavond gaan we weer voor makkelijk en gezond. Een heerlijk Oosters wok gerecht met kip, groente, cashewnoten en een lekkere zoete woksaus van soja, honing en knoflook. Het is snel klaar én om te smullen. Deze roerbak kip met zoete sojasaus is perfect voor een drukke dag.
Voorbereiding
Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes en meng de sojasaus alvast met de geperste teentjes knoflook en eetlepels honing.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de kipfilet goudbruin in een wokpan met een beetje olie. Voeg de wortels en haricoverts toe. Giet dan de saus over de kip en groente en roer alles goed door elkaar. Zet het gerecht een paar minuutjes op hoog vuur zodat de saus wat dikker wordt. Voeg dan de cashewnoten toe en laat alles op een laag vuurtje staan tot dat de rijst klaar is.
Als de rijst gaar is, schep je zowel de rijst als de roer gebakken kip op je bord. Heerlijk om deze smaken samen te combineren op je lepel.
Laat gerust een reactie achter