Eieren worden vaak bij ons thuis gegeten. In alle soorten en vormen staan ze vaak bij ons op het menu. Als een omelet, zachtgekookt, gepocheerd, met een hele dooier of een kapotte dooier, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Een ei is namelijk een van de meest veelzijdige producten. Je kunt er heerlijk mee bakken, je kunt ze gebruiken in zoete en hartige gerechten en je kunt van een eitje een heerlijke lunch maken. Bijvoorbeeld deze heerlijke lunch. Deze roerei met truffel op toast is makkelijk, snel en barst van smaak. Een roerei hoort lekker fluffy en romig te zijn. We bakken hem altijd graag in wat roomboter en met een beetje room. De truffel zorgt voor net een beetje meer smaak. Eieren en truffel gaan sowieso erg goed samen en dat bewijst dit broodje ook maar weer.
Bereiding van de roerei met truffel op toast
Als eerste roosteren we de broodjes in een koekenpan met een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat beide broodjes mooi goudbruin zijn aan beide kanten.
Leg dan beide broodjes alvast op een plank of bord.
Pak een kommetje en klop hier de eieren in met de eetlepels room. Voeg dan ook de theelepel truffeltapenade toe en klop deze mee.
Verhit de roomboter in een pan en giet het eimengsel in de pan. Zet het vuur vervolgens wat lager en schep rustig het eitje door elkaar. Niet te veel en niet te grof. Je wilt dat de stukken groot blijven, zodat het lekker luchtig blijft. Wanneer het ei voornamelijk gestold is, kun je de pan uitzetten. Schep het roerei op de twee broodjes en verdeel wat Parmezaanse kaas over het ei. Je kunt nu eventueel ook nog wat extra verse truffel over de broodjes heen schaven.
Geniet van dit heerlijke ontbijtje/deze heerlijke lunch.
Laat gerust een reactie achter