Recept

Romige Avocado Dip

Romige Avocado Dip
Romige Avocado Dip

Bij Mexicaans eten genieten wij ook vaak van avocado. Dit vinden wij zeker in deze keuken thuis horen. Het is lekker romig en past goed bij de sterke kruiden. Zowel bij nachos, als quesadillas en zelfs bij burrito’s is de avocado terug te vinden. Bijna 90% van de tijd in de vorm van een heerlijke guacamole. Gek zijn wij hier op! Maar nu maakten wij laatst heerlijke taco’s met gekruid gehakt. Natuurlijk kun je hier ook guacamole bij eten, maar wij besloten een andere romige avocado dip te maken. Deze is meer vloeibaar en dus een soort saus variant. De dip is lekker romig door het gebruik van de zure room en mayonaise. Daarnaast goed op smaak gebracht met djintan, peterselie en limoen. Heerlijk en te gebruiken bij elk Mexicaans gerecht dat je maar kan bedenken!

Tip: Ook kun je deze heerlijke dip gebruiken als salade dressing. Onwijs lekker en romig. Daarnaast een stuk gezonder dan de meeste salade dressings.

Het maken van de Romige Avocado Dip

Je kan deze romige avocado dip in een handomdraai maken. Je hoeft niet veel ingrediënten te gebruiken en er zijn zeker niet veel handelingen nodig.

Bij dit recept hebben wij een keukenmachine gebruikt, maar je kunt ook alles in een kom plaatsen en de staafmixer gebruiken.

Als eerste snijden we de avocado door het midden en verwijderen wij de schil en pit. Snijd dan de limoen door het midden en pers hier het sap uit. Vang het sap op in een bakje, wij hebben maar 1 eetlepel hiervan nodig.

Plaats dan alle avocado in een keukenmachine of een kom als je deze niet in huis hebt. Voeg hier de zure room, mayonaise, kruiden en limoensap aan toe. Mix alles tot een gladde substantie. Proef eventjes tussendoor of de dip goed op smaak is en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.

Zodra alles goed gemixt is, heb je een heerlijke avocado dip waar je van kunt genieten bij onze Mexicaanse recepten. Ook kun je het gebruiken om chips in te dippen of giet het over een heerlijke salade heen.

Geniet er van!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelDips, Sauzen en Smeersels

Laat gerust een reactie achter