
Wat eten we vanavond? Pasta! Een pasta gerecht is doordeweeks vaak vaste prik. Het is gemakkelijk om te maken, je kunt er veel groente in doen en eindeloos variëren. Wij snappen heel goed dat het een favoriet is. Deze romige tagliatelle met kip en prei is een snel pastagerecht om na een werkdag op tafel te toveren. De smaken van de kip en prei passen goed bij elkaar. Daarnaast is het recept lekker romig en op smaak gebracht met peper, zout en nootmuskaat. Heerlijk! En het mooie is dat je dit lekkere gerecht binnen 20 minuten al op tafel hebt staan.
Bereiding van de Romige Tagliatelle met Kip & Prei
Zet een pan met water op het vuur en kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar.
Snijd de kipfilet in blokjes. Maak zowel de prei als de champignons schoon. Snijd de prei in ringen en de champignons in kwartjes. Pak dan een koekenpan en verhit hier een beetje olie of boter in. Bak eerst de kipfilet een beetje aan en voeg na een paar minuten de prei en champignons toe aan de kip. Bak alles mooi goudbruin en voeg dan de kookroom en de peper, het zout en de nootmuskaat toe. Meng alles goed met elkaar en laat het nog eventjes pruttelen op een laag vuurtje.
Schenk dan de pasta af en voeg de tagliatelle toe aan de kip en room in de pan. Meng alles goed met elkaar en verdeel de pasta over twee bordjes. Strooi eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de pasta en dan kun je genieten!
Eet smakelijk!
Op zoek naar nog meer pasta recepten? Kijk dan eens op deze pagina.


