Het is geen geheim dat wij heerlijk kunnen genieten van cocktails. Vooral in de zomertijd vinden wij het leuk om onszelf te verwennen met een lekker koud drankje. Deze rosé cocktail met vlierbloesemsiroop is echt een cocktail voor het mooie weer. Lekker fris van smaak, zoetig door de vlierbloesemsiroop. Bovendien is dit drankje, zoals bijna elke cocktail, makkelijk om te maken. Het gebruik van de verse bramen, frambozen en citroen maken de combinatie helemaal af. Een zomerse toevoeging die de cocktail lekker fruitig maakt. Kortom, laat het zonnetje maar schijnen!
Het maken van Rosé Cocktail met Vlierbloesemsiroop
Een cocktail is vaak met een paar handelingen te maken. Zo ook deze heerlijke Rosé cocktail.
Als eerste snijden we de citroen door de helft en persen we de helft uit tot we 30 ml citroensap hebben. Snijd de ander helft van de citroen eventueel in plakjes als garnering.
Pak dan twee glazen en vul deze met ijsblokjes. Je kunt dan de schijfjes citroen aan het glas toevoegen en deze ‘vast’ zetten met de ijsblokjes. Vul een mengbeker met de rosé, wodka, citroensap en vlierbloesemsiroop. Roer alles goed door met een rietje of lepeltjes. Schenk vervolgens de cocktail in de glazen met citroenschijfjes en ijsblokjes.
Garneer dan het glas met wat vers fruit zoals de bramen en frambozen en met een takje munt.
Laat gerust een reactie achter