
Rozemarijn aardappeltjes met knoflook is een klassieke combinatie voor een bijgerecht. Voor dit recept laten we de oven al het werk doen. Lekker makkelijk, dan heb je genoeg tijd voor het vlees/vis en de groenten. Hemels!
Bereiding van de Rozemarijn Aardappeltjes
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pers of snijd de knoflookteentjes fijn en doe ze bij de aardappels in een kom. Pak de takjes rozemarijn en en haal de blaadjes eraf. Doe de blaadjes ook in de kom. Voeg de olijfolie toe en meng alle ingrediënten.
Spreid de aardappelpartjes over de bakplaat en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Draai na 25 minuten de aardappeltjes om. Kijk na nog eens 20 minuten of de aardappeltjes knapperig zijn. Als ze lekker knapperig zijn, zijn de aardappeltjes klaar. Serveer het bijvoorbeeld met een lekkere salade en een stukje vlees.


Hoe hoog moet de oventemperatuur zijn?
Hi Wil,
In het recept staat verwarm de oven voor op 200 graden.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma