Recept

Rozemarijn Brood uit de Slowcooker

Rozemarijn Brood

Heb je al eens brood gemaakt in de slowcooker? Dit rozemarijn brood moet je sowieso een keertje maken! Het is namelijk super makkelijk om te maken. Ook is het erg lekker om te serveren op een borrel, bij een soepje of voor bij een salade.

Bereiding van het Rozemarijn Brood

In een grote kom mengen wij de gist, suiker, helft van de zout, helft van de rozemarijn, de olijfolie en bloem. Voeg vervolgens het water toe en meng het tot een samenhangend deeg. Smeer een kom een beetje in met wat olijfolie en plaats de deegbol hierin. Bedek het met een theedoek en laat het 1 uur rijzen. Het zal dan in omvang verdubbeld zijn.

Verplaats het deeg naar het bebloemde aanrecht en rol het in een bol. Laat het nogmaals rusten, 20 minuten.

Bedek de slowcooker met bakpapier en plaats de deegbol in de slowcooker. Strooi de rest van het zout en de rozemarijn over het brood heen. Plaats keukenpapier of een theedoek boven op de slowcooker en zet het deksel er bovenop. Kook het brood  2 uur in de slowcooker op hoog.

Plaats het eventueel onder de grill van de oven voor 3-5 minuten voor een mooie goudbruine korst.

Serveer het met kruidenolie of met heerlijke roomboter.

Rozemarijn Brood

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSlowcookerBasisrecept
Deel:

Laat gerust een reactie achter