Recept

Runderstoofpot uit de Slowcooker

Runderstoofpot uit de Slowcooker
Runderstoofpot uit de Slowcooker
Runderstoofpot uit de Slowcooker
Runderstoofpot uit de Slowcooker

Runderstoofpot is op-en-top comfort food. In de winter of tijdens de koude dagen krijgen wij er altijd zin in om onze slowcooker uit de kast te halen. Je kunt hier zoveel lekkere recepten in bereiden. Denk aan heerlijke soepen, stoofpotjes en curry gerechten. Vandaag is het tijd voor een heerlijke Runderstoofpot uit de slowcooker. Goed gevuld met riblappen, wortels, pastinaak en aardappels. Daarnaast lekker gekruid met bruin bier, tomatenpuree, runderbouillon en kruiden, zoals knoflook en salie. Een hartverwarmend gerecht en bovendien erg makkelijk, omdat je met de slowcooker weinig werk hebt. Een top recept dus!

Wij zijn gek op de slowcooker die wij thuis hebben. Hij is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Bereiding van Runderstoofpot uit de Slowcooker

Snijd de riblappen in middelgrote stukken en breng ze op smaak met zout en peper. Pak dan een koekenpan en verhit hier een beetje boter in. Braad de stukjes riblappen aan op middelhoog vuur tot ze een mooi bruin korstje hebben. Plaats daarna de stukken vlees in de slowcooker.

Schenk het bier en de runderbouillon in dezelfde koekenpan en breng het een aan de kook. Op deze manier neem je de smaak van het gebakken vlees mee in de jus. Soms blijft er namelijk wat achter in de pan tijdens het bakken. Giet vervolgens al het vocht, dus het bier en de runderbouillon, in de slowcooker.

Snijd de aardappelen door de helft en de wortel en pastinaak in stukken. Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg al deze ingrediënten toe aan de slowcooker. Voeg daarna ook de bouillon, de tomatenpuree en het gedroogde salieblad toe. Zet de slowcooker aan op laag gedurende 7 tot 7,5 uur.

Mix de maizena met wat water en laat het nog een half uur borrelen in de slowcooker tot de saus wat meer ingedikt is.

Serveer met verse peterselie on top!

Eet Smakelijk!

Als er veel vet bovendrijft, dan moet dit even met een schuimspaan eruit gehaald worden.

Runderstoofpot uit de Slowcooker
Runderstoofpot uit de Slowcooker
Runderstoofpot uit de Slowcooker

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenSlowcooker

Laat gerust een reactie achter