Recept

Salade met camembert, serranoham en rode besjes

Salade met Camembert, Serranoham en Rode Besjes
Salade met camembert, serranoham en rode besjes
Salade met camembert, serranoham en rode besjes
Salade met camembert, serranoham en rode besjes

Een paar weken geleden mochten wij bij Berrybrothers op bezoek komen. Gezellig samen met onze moeder vertrokken wij naar het zuiden van het land en genoten wij van een gezellig dagje en nachtje in Limburg. Bij Berrybrothers kregen wij een uitgebreide rondleiding en werd er een heerlijke lunch geserveerd. De lunch stond in het teken van de rode bes en gaf ons inspiratie voor deze heerlijke salade met camembert, serranoham en rode besjes. In de zomer eten wij graag uitgebreide salades als avondeten. Vaak maken wij een heerlijke pastasalade, maar parelcouscous en orzo vallen hier ook steeds vaker in de smaak. Het fijne van dit soort salades is dat je er alle kanten mee op kan gaan. Er zijn eindeloze variaties en steeds is er weer een nieuwe favoriet, zo ook deze lekkere parelcouscous salade. Fris en licht zuur door de rode besjes, zoutig door de ham en romig door de camembert. Alles wat je maar wil in een maaltijd!

Berrybrothers

Ken jij Berrybrothers al? Het familiebedrijf Berrybrothers is gespecialiseerd in het telen en vermarkten van Nederlands zachtfruit. Ze hebben een echte passie voor de rode bessen. Naast rode bessen, telen zij ook blauwe bessen, witte bessen, zwarte bessen, bramen en frambozen.

Tijdens ons bezoek aan Berrybrothers kwamen wij erachter wat voor prachtig familiebedrijf het is. Iets wat ons zeker aanspreekt, aangezien wij ook een familiebedrijf zijn. Er is ontzettend veel passie voor zachtfruit en de kwaliteit en liefde voor de natuur staan voorop. Daarnaast is het hun missie om de gemiddelde Nederlander meer fruit te laten eten, met name zachtfruit. Daar helpen wij natuurlijk graag aan mee en daarom zal dit recept met rode bessen ook zeker niet de laatste zijn. Zoveel mogelijkheden en zoveel inspiratie, wij laten jullie graag zien hoe de rode bes op z’n best is!

Kun jij nu al niet wachten op onze vervolg recepten? Goed nieuws! Op de website van Berrybrothers kun je gratis een receptenboekje downloaden met o.a. onze heerlijke Moscow Mule! Met deze link kom je bij het receptenboekje uit.

Berrybrothers
Berrybrothers
Berrybrothers

Bereiding van de Salade met Camembert, Serranoham en Rode Besjes

Het maken van deze salade is eigenlijk vrij simpel.

Allereerst koken we de parelcouscous volgens de beschrijving op de verpakking.

Terwijl de parelcouscous kookt, begin je alvast met het maken van de balsamicostroop. Pak een steelpannetje en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg zowel de balsamicoazijn als de kristalsuiker toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de balsamicoazijn inkoken op een middelhoog vuurtje en in 15 minuten zal er stroop ontstaan, zoals een limonade siroop. Let op: het moet niet koken. anders verbrandt de stroop!

Zodra de parelcouscous gaar is, giet je de pan af. Je kunt ook een beetje koud water over de parelcouscous spoelen, zodat de couscous een beetje afkoelt en niet aan elkaar plakt.

Voeg de parelcouscous toe aan een grote kom en meng deze met de babyspinazie. Breng alles eventueel ook op smaak met wat peper en zout.

Schep de couscous met spinazie op de bordjes en verdeel hier de rauwe ham, camembert (in plakjes) en rode besjes over. Verdeel dan de balsamicostroop met een lepel over de salade. Nu kun je lekker genieten van deze heerlijke maaltijd.

Tip: het is ook erg lekker om hier een broodje bij te eten.

Geniet van deze heerlijke salade met rode besjes!

Salade met Camembert, Serranoham en Rode Besjes
Salade met Camembert, Serranoham en Rode Besjes
Salade met Camembert, Serranoham en Rode Besjes
Salade met Camembert, Serranoham en Rode Besjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenLunchSalades

Laat gerust een reactie achter