Recept

Salade met Kip en Gegrilde Kikkererwten

Salade met kip en gegrilde kikkererwten

Op zoek naar een goed vullende salade? Dan is deze salade met kip en gegrilde kikkererwten een hele goede aanrader. De salade is rijk aan eiwitten en bevat weinig koolhydraten. Vooral de geroosterde kikkererwten en granaatappelpitjes zorgen voor een smaakvolle combinatie. Ideaal als lunch maar ook heerlijk als avondeten.

Maken van Salade met Kip en Gegrilde Kikkererwten

Wij beginnen met het maken van de marinade in een kom.

Marineer de kipfilet en de kikkererwten in twee kommetjes met de marinade. Zorg dat je wat marinade overlaat voor later. Plaats de kipfilet en de kikkererwten 20 minuten in de koelkast.

Terwijl de marinade lekker intrekt zorgen wij ervoor dat de oven op 200 graden wordt voor verwarmd. Wanneer de 20 minuten om zijn kan de kipfilet en de kikkererwten op een bakplaat. Snijd de sjalotjes in vieren en plaats deze ook op de bakplaat. Breng eventueel extra op smaak met zout, peper en paprika. Voeg ook nog wat citroenplakjes toe. Schenk hier een paar eetlepels marinade overheen.

Bak het gedurende 25 tot 28 minuten in de oven. Dit is afhankelijk van hoe dik de kipfilets zijn. De laatste paar minuten zet je de grill stand aan, zodat de honing kan karameliseren.

Laat de kipfilet even afkoelen en snijd het in plakjes. Breng het eventueel nog extra op smaak met komijn en knofloookpoeder. Schep er nog wat marinade overheen, indien je nog hebt. Pak een kom en plaats hier de sla melange in. Voeg de kikkererwten, kip, sjalotjes, citroen, granaatappelpitjes en wat vers geplukte peterselie toe.

Geniet van deze heerlijke salade!

Salade met kip en gegrilde kikkererwten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondKoolhydraat Arme GerechtenSalades

Laat gerust een reactie achter