Recept

Salade met Krokante Kip

Salade met Krokante Kip
Salade met Krokante Kip
Salade met Krokante Kip
Salade met Krokante Kip

Salades zijn favoriet bij ons thuis zodra de temperaturen omhoog gaan. Ze zijn altijd goed gevuld en gezond, maar niet te zwaar. Deze salade met krokante kip is een perfect recept voor zulke dagen. Natuurlijk kun je zelf een krokante kip schnitzel kopen, maar wij raden het natuurlijk aan om het zelf te maken. Moeilijk is het niet en de smaak is zoveel beter. De kipfilet blijft lekker sappig en de krokante laag wordt gemaakt van panko met parmezaanse kaas. Verder vind je in deze heerlijke salade stukjes avocado, tomaatjes en rode ui. Zij maken de salade lekker fris en vullend.

Bereiding Salade met Krokante Kip

Wij beginnen met het maken van de dressing. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en breng het eventueel op smaak met peper en zout.

Nu de dressing is gemaakt, maken wij de marinade voor de kipfilet. Mix de karnemelk met een flinke snuf zout, zwarte peper en ongeveer 1/3 van de dressing. Snijd de kipfilet horizontaal door het midden, zodat je twee dunne kipfilets hebt. Voeg de kipfilets toe aan de kom met de marinade en laat het minimaal 30 minuten intrekken.

Snijd de rode ui in dunne fijne ringen en plaats het in een kommetje met koud water.

Heb je geen karnemelk in huis? Gebruik dan halfvolle melk met een klein beetje citroensap. Laat de citroensap even trekken voordat je het gebruikt in het recept.

Wanneer de kipfilet goed is gemarineerd, kan je de kipfilet paneren. Mix in een diep bord de bloem met de knoflookpoeder en de gerookte paprikapoeder. In een andere diep bord plaatsen wij een geklopt eitje en in het laatste diepe bord mengen wij de panko met de parmezaanse kaas. Haal de kipfiletjes uit de marinade en laat de extra marinade eraf druipen. Paneer de kipfilet in de bloem, vervolgens in het ei en als laatste in de panko. Druk het goed aan. Herhaal met alle kipfilets.

In een braadpan voegen wij de zonnebloemolie toe. Wanneer de olie warm is, bakken wij de kipfilets tot gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 9 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Laat het uitlekken op een bord met keukenpapier.

Snijd de cherrytomaten door de helft en de avocado in reepjes. In een kom mengen wij de sla, cherrytomaten, rode ui en de avocado reepjes. Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel het over de borden, bovenop de salade. Verdeel de dressing eroverheen en geniet ervan!

Enjoy!

Salade met Krokante Kip
Salade met Krokante Kip
Salade met Krokante Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Salades

Laat gerust een reactie achter