Dat stoofpeertjes populair tijdens de feestdagen zijn wisten we al. Onze recepten voor de peertjes uit de pan en uit de slowcooker worden erg vaak bekeken. Ook bij ons thuis hebben wij tijdens het kerstdiner een heerlijke pan vol stoofpeertjes als bijgerecht. Vaak blijft het daar niet bij. Stoofpeertjes lenen zich namelijk ook perfect als nagerecht. Denk bijvoorbeeld aan onze stoofpeertjes trifle met brownies. Wat we eerder nog niet geprobeerd hadden, was een lekker voorgerecht met de peertjes. Peren kun je goed in een salade verwerken en doordat deze peertjes lekker zoet zijn, kun je ze goed combineren met blauwe kaas, balsamico crème en pecannoten. Deze salade met stoofperen en blauwe kaas heeft slechts een handvol ingrediënten, is makkelijk om te maken en smaakvol. Een heerlijk gerecht om het kerstdiner mee te beginnen.
Op zoek naar meerdere voorgerechten voor kerst? Neem eens een kijkje op deze pagina.
Bereiding van Salade met Stoofperen en Blauwe Kaas
Je kunt de stoofperen kopen in de supermarkt of gewoon lekker zelf maken. Het recept voor de stoofperen vind je hier. Mocht je een slowcooker hebben, dan kan je ook dit recept gebruiken.
Snijd de stoofperen in partjes.
Verdeel de rucola over de borden en verdeel vervolgens hierover heen de stoofpeertjes. Breek de blauwe kaas in grove stukken en snijd de pecannoten ook in grove stukken. Verdeel de blauwe kaas en de pecannoten over de stoofperen heen.
Als laatste verdeel je 1 eetlepel balsamico crème, per bord, over de salade.
Zo simpel en zo snel kan een heerlijk voorgerecht zijn.