Deze salade met tonijn en zoete aardappel is een variant van de bekende niçoise salade. Een lekkere klassieker waar ondertussen talloze versies van bestaan. Vaak wordt deze salade gemaakt met gewone aardappel en tomaten. Wij maakten hem met zoete aardappel en komkommer. Een leuke vullende twist op de klassieke salade nicoise! Perfect voor een zomerse lichte maaltijd.
Bereiding Salade met Tonijn en Zoete Aardappel
Zet de oven aan op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Leg alle stukjes in een kom en sprenkel 1 eetlepel olie over de stukjes. Kruid de zoete aardappel met de paprika poeder, peper en zout. Hussel alles goed door elkaar zodat de olie en kruiden over alle stukjes zoete aardappel zitten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de stukjes zoete aardappel hierover. Bak de zoete aardappel in 30 minuten gaar in de oven.
Ondertussen koken wij de haricot verts gaar. Haal de tonijn uit het blikje en laat dit goed uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen.
Wanneer de zoete aardappel gaar is, gaan we de salade samenstellen.
Verdeel de rucola melange over twee bordjes. Schep de haricot verts, zoete aardappel en rode ui bovenop de melange en als laatste verdeel je de tonijn erover.
Als dressing gebruiken wij olijfolie en citroensap van een halve citroen. Heerlijk fris en past goed bij de tonijn.
Geniet ervan!
Meer salade varianten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.