Recept

Salade met Warme Geitenkaas

Salade met Warme Geitenkaas
Salade met Warme Geitenkaas

Heerlijk warme geitenkaas en al helemaal verwerkt in een salade. Vaak staat deze heerlijke salade op een lunchkaart bij een restaurant. Wij zijn er gek op en besloten om onze eigen variant te maken. Deze lekkere salade met warme geitenkaas is aangevuld met balsamico appeltjes, walnoten en zongedroogde tomaten. De kaas is romig, de appeltjes fris en de walnoten zorgen voor een goede crunch. Alles wat een perfecte salade nodig heeft. Gewoon top dus!

Bereiding van de Salade met Warme Geitenkaas

Zet de oven aan op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats beide geitenkaasplakken hierop. Verdeel 1 theelepel honing over 1 plak geitenkaas en beleg beide geitenkaasplakken met wat walnoten. Zet dan de bakplaat in de oven en bak de geitenkaas in 10 minuutjes goudbruin.

Ondertussen gaan we verder met de rest van de salade. Snijd de appel in partjes. Zet een steelpannetje met de balsamicoazijn op het vuur en voeg de appeltjes hieraan toe. Zet het vuurtje op een middel-lage stand en kook/bak de appeltjes zacht in een paar minuutjes.

Beleg 2 bordjes met de rucola melange. Snijd de zongedroogde tomaatjes en verdeel deze samen met de balsamico appeltjes over de salade. Haal dan de geitenkaas uit de oven. Schep de kaas van de bakplaat en leg deze boven op de salade, tomaatjes en appel. Heb je nog walnoten over? Verdeel deze dan nog over de salade.

Deze heerlijke salade met warme geitenkaas is nu klaar.

Geniet ervan!

Meer Salades? Op onze blog hebben wij heel veel soorten salades staan. Denk aan heerlijke pasta salades, vegetarische salades of salades met vis. Al onze salade recepten kun je allemaal vinden via deze pagina.

Salade met Warme Geitenkaas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSalades

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter