Tegenwoordig lunchen wij graag met een goed gevulde salade. Het is gezond, vult goed en je krijgt minder koolhydraten binnen. Laatst maakte Shanna deze overheerlijke salade met zoete aardappel, geitenkaas en spekjes. Onwijs simpel en de producten smaken echt super bij elkaar. Door de zoete aardappel toe te voegen, zit je ook sneller vol waardoor je minder snel weer trek krijgt. Dat maakt deze salade ook nog eens ideaal als maaltijdsalade in de avond. Nu kunnen jullie net zo genieten als wij elke keer doen.
Bereiding van de Salade met Zoete Aardappel
Zet de oven aan op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Besprenkel de zoete aardappel met een beetje olijfolie en kruid het met peper en zout. Bekleed het bakblik met wat bakpapier en verdeel de stukjes zoete aardappel hierover. Plaats het bakblik in de oven en rooster de aardappelblokjes in 25 minuten gaar.
Ondertussen kunnen wij alvast de gerookte spekjes lekker knapperig bakken in een koekenpan. Laat ze uitleggen op een bordje met een stukje keukenpapier, wanneer ze goudbruin zijn geworden.
Nu de zoete aardappel klaar is, gaan wij de salade op de bordjes maken. Leg eerst de rucolamelange op een bord. Verdeel hier dan de zoete aardappel en spekjes overheen. Daarna leggen wij stukjes romige geitenkaas op de salade.
Maak als laatste de dressing voor de salade. Meng hiervoor de mosterd met de honing. Sprenkel de dressing dan over de salade.
Eet smakelijk! Geniet van deze heerlijke, voedzame salade.
Tip: Het is ook erg lekker om geroosterde pecannoten door de salade te mengen.