Recept

Salade van Prosciutto, Meloen en Mozzarella

Salade van Prosciutto, Meloen en Mozzarella

De bekende combinatie van ham en meloen. Wie kent hem niet? In de zomer kan ik hier altijd wel van genieten. De zoute ham en het zoete fruit. Deze twee heerlijke ingrediënten heb ik samengevoegd in een mooie frisse salade. Voeg een stukje romige mozzarella en een balsamicostroop toe en je hebt een lekkere zomerse lunchsalade. Ideaal voor de zomer, lekker vullend en het ziet er ook nog eens geweldig uit. Zeker een aanraden om dit voor je gasten te serveren. De salade zal het zeker goed doen!

Bereiding van de Salade van Prosciutto

Snijd de meloen door de helft en haal er mooie bolletjes uit met het gebruik van de meloenbolletjeslepel. Doe dit daarna ook met het bolletje mozzarella.

Zet een steelpan op het vuur. Giet de balsamicoazijn samen met de suiker in het pannetje. Breng de azijn aan de kook tot het stroperig wordt. Haal dan de pan van het vuur en laat de balsamico afkoelen. Langzamerhand zal het een mooie stroop worden.

Bekleed een bord met de gemengde rucola melange. Leg hier de bolletjes meloen en mozzarella op en voeg daar de plakjes serranoham aan toe. Als laatste giet je een beetje balsamicostroop met een eetlepel boven de salade. Nu kun je lekker genieten van deze frisse salade.

Eet Smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunchSalades

Laat gerust een reactie achter