Recept

Salade van Gerookte Eendenborst

Salade van Gerookte Eendenborst

Dit voorgerecht is een van onze favorieten thuis. Wij zijn gek op gerookte eendenborst en wild vlees in het algemeen. Deze salade van gerookte eendenborst met frambozen en walnoten is een ontzettend feestelijk recept. Perfect als voorgerecht tijdens het kerstdiner. Het voorgerecht is redelijk simpel en snel klaar gemaakt. Bovendien zit het gerecht vol smaak. De eendenborst geeft een lekker rooksmaak, de frambozen zijn fris en zurig en de walnoten zorgen voor een lekkere crunch.

Bereiding Salade van Gerookte Eendenborst

Haal de eendenborst uit de koelkast en laat deze alvast een beetje op temperatuur komen. Lees op de verpakking hoelang je het pakje van te voren uit de koelkast moet halen.

Was ondertussen alvast de sla en frambozen en breek de walnoten in stukjes.

Pak dan een klein kommetje en meng hier de honing, walnotenolie en peper en zout in. Meng de dressing door de gewassen rucola melange.

Pak de bordjes en leg eerst de van de gerookte eendenborst in pakjes als een halve cirkel op beide borden. Zie onze foto’s als voorbeeld. Natuurlijk kun je de salade op elke andere manier opmaken zoals je zelf wil.

Leg boven de gerookte eendenborst de rucola melange en verdeel dan hier de frambozen en walnoten over. Als laatste verdeel je 1 eetlepel, per bord, balsamico creme over de salade.

Zo simpel en zo snel kan een heerlijk, luxe voorgerecht zijn.

Eet smakelijk!

Gek op eendenborst? Dan is wellicht deze wildbouillon met paddenstoelen en gerookte eendenborst ook wat voor jou.

Salade van Gerookte Eendenborst
Salade van Gerookte Eendenborst
Salade van Gerookte Eendenborst
Salade van Gerookte Eendenborst

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondHoliday treatsVoorgerechtenFeestdagenKerst

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter