Recept

Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes
Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes, wie houdt daar nou niet van? Wij houden er in ieder geval wel van. Vroeger lekker een saucijzenbroodje op school halen of uiteraard bij de HEMA. Jammie!
Nu kan je ze zelf maken. Deze saucijzenbroodjes zijn een beetje pittig, maar heerlijk om te eten. Het kost weinig tijd ze om te maken. Je kan deze ook goed in kleinere stukjes snijden en dan heb je mini saucijzenbroodjes. Lekker voor op een borrel of een feestje.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en de knoflook fijn en meng dit samen met de helft van de eieren, de ketjap manis en de kruiden door het gehakt heen. Meng het goed door elkaar en voeg als laatste de paneermeel toe. Als het mengsel nog een beetje nat is nadat de paneermeel er door is gedaan, voeg dan nog wat extra paneermeel toe. Het moet wel een beetje plakkerig blijven maar het moet niet te nat zijn.

Verdeel het gehakt in 6 porties en maak er rolletjes van. Deze plaats je in het midden van de rechterhelft van een bladerdeeg plakje. Vouw het bladerdeeg plakje in de lengte dubbel. Laat de korte zijden open en druk de lange zijden goed aan. Dit kan goed met een een vork.

Klop het laatste ei op en smeer daarmee de broodjes in. Bak de saucijzenbroodjes af in een voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.

Saucijzenbroodje: Gehaktmengsel
Gehaktmengsel
Saucijzenbroodje
Saucijzenbroodje: Gehaktmengsel op bladerdeeg
Saucijzenbroodjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureVoor bij de borrelFeestdagenKoningsdag

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter