Recept

Schuimpjes

Basisrecept Schuimpjes
Schuimpjes
Schuimpjes

Nu de feestdagen steeds dichterbij komen wordt het tijd voor heerlijke schuimpjes die zowel crispy als chewy zijn. Deze schuimpjes vormen een ideale basis voor Eton Mess.

Bereiding van de Schuimpjes

Voor dat we beginnen met het maken van de schuimpjes moet je ervoor zorgen dat alles wat in aanraking komt met de eiwitten goed vet vrij wordt gemaakt. Dit kan heel gemakkelijk met citroensap. Wrijf met een halve citroen over de kommetjes, spatel en garde.

Splits de eieren of koop gepasteuriseerd eiwit. Pak een bakplaat en bekleed dit met bakpapier. Spreid over de bakplaat de suiker en plaats het in de oven op 200 graden. Verwarm de suiker 5 minuten tot de randjes van de suiker smelten. Plaats de eiwitten in een kom en mix de eiwitten op een lage snelheid tot er veel bubbels ontstaan. Verhoog de snelheid naar de hoge snelheid en mix tot er zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens 1 voor 1 de lepels suiker toe en laat het schuim weer stijf worden tussen de lepels suiker in. Wanneer al het suiker is toegevoegd, mix dan nog ongeveer 5 minuten en spatel vervolgens de maïzena en de vanille-extract er doorheen.

Verlaag nu de oventemperatuur naar 100 graden. Pak vervolgens een spuitzak of een lepel en maak de schuimpjes. Voor het mooie effect dat wij hebben op onze schuimpjes, pak je een spuitzak en maak je 4 strepen met de kleurstoffen aan de binnenkant van de zak. Vervolgens schep je hier het schuimmengsel op.

Bak de schuimpjes op 100 graden voor 45 minuten en laat ze vervolgens afkoelen in de oven. Deze schuimpjes zijn ongeveer 2 weken goed in een afgesloten koektrommel.

Basisrecept Schuimpjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BasisreceptZoetigheid en BakreceptenKleine Lekkernijen

Laat gerust een reactie achter