Recept

Scones met Rode Bessen

Rode Bessen Scones
Scones met Rode Bessen
Scones met Rode Bessen
Scones met Rode Bessen

Deze heerlijke rode bessen scones zijn lekker op een winterachtige dag. Door het zuur van de bessen en het zoete van het deeg zijn deze scones perfect in balans. Rode besjes zijn niet het meest populaire stukje fruit in onze omgeving. Er zijn mensen die er gek op zijn, maar er zijn er ook een hele hoop die de besjes te zuur en te klein vinden. Toch hebben wij al eens met onze rode bessen moscow mule laten zien dat rode besjes niet overgeslagen mogen worden. Ook deze heerlijke scones laten dat wederom zien. Je kunt namelijk heerlijk bakken met de besjes! Natuurlijk kun je het simpel door het cakebeslag mengen, maar je kunt ook iets moeilijkers maken. Met deze scones met rode bessen heb je een heerlijk gebakje voor bij je ontbijt. Lekker met wat jam en clotted cream!

Bereiding van de Scones met Rode Bessen

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Voeg alle droge ingrediënten (bloem, fijne kristalsuiker, bakpoeder, baking soda en zout) toe aan een grote kom. Meng dit goed door elkaar, voordat je de roomboter in kleine blokjes eraan toevoegen. Dit is deeg voor scones en daarom wil je zoveel mogelijk contact vermijden. Jouw handen zijn namelijk warm en kunnen de boter verwarmen. Om het deeg te mengen, kan je gebruik maken van een deegmenger of een vork. Met een deegmenger mixen wij de roomboter door het deegmengsel tot het grove kruimels zijn.

In een andere kom mengen wij het ei, de karnemelk en het vanille-extract. Klop het door elkaar. Mix het vervolgens met de deegkruimels.

Mix dan de rode bessen met een 1 eetlepel bloem en voeg ook dit toe aan het deeg.

Leg het deeg op een bebloemd aanrecht en vorm het deeg in een rondje. Snijd het deeg in 8 gelijke punten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de punten, met redelijke afstand van elkaar, op de bakplaat. Dit worden de scones. Bestrijk dan de scones met slagroom en strooi er wat kristalsuiker overheen. Bak de scones 18 tot 20 minuten in de oven. Ze horen dan mooi goudbruin te zijn, mochten ze dat nog niet zijn laat ze dan een paar minuutjes langer in de oven.

Zorg ervoor dat er genoeg ruimte zit tussen de scones, aangezien deze zullen rijzen in de oven.

Geniet van deze heerlijke scones. Serveer ze met wat clotted cream en jam.

Bon Appetit!

Rode Bessen Scones
Rode Bessen Scones
Rode Bessen Scones

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: OntbijtZoetigheid en BakreceptenKleine Lekkernijen

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter