Carpaccio heb je in verschillende soorten en maten en ook wij hebben al verschillende varianten gemaakt. De klassieker kennen wij allemaal wel. Carpaccio van rundvlees maar ook kun carpaccio maken van gerookte zalm of rode bieten zoals wij al eerder op de blog deelden. Speciaal voor de feestdagen doken wij weer de keuken in om nogmaals een andere carpaccio variant te maken. Dit keer gingen wij voor een Spaanse versie en maakten wij deze overheerlijke serranoham carpaccio met manchego kaas. De carpaccio is ook belegd met pistachenoten, zongedroogde tomaatjes en rucola. De dressing is lekker fris door het gebruik van olijfolie, witte wijn azijn en citroensap. Als dat geen feestelijk begin van jouw kerstdiner wordt, weten wij het ook niet meer.
Bereiding van de Serranoham Carpaccio
Pel de pistachenoten en snijd de pistachenoten fijn. Snijd ook de zongedroogde tomaat fijn en de manchego in plakjes.
Voor de dressing mixen wij de olijfolie met de witte wijnazijn en de citroensap.
Verdeel de serranoham over de borden. Meng de rucola met de zongedroogde tomaat en een klein beetje van de dressing. In het midden van de bord plaats je de rucola en de zongedroogde tomaat. Boven op de rucola plaats je de 3 plakjes manchego. Verdeel de pistachenoten over de serranoham.
Verdeel nog wat extra dressing over het bord heen en serveer direct.