Recept

Sesamkip met Broccoli

Sesamkip met Broccoli

Dit recept voor Sesamkip met broccoli vinden wij heerlijk om te maken. een heerlijke en gezonde sesamkip met groente en rijst. Met iets meer dan een half uur bereidingstijd, maak je een heerlijke en gezonde sesamkip met groente en rijst. Het smaak overheerlijk!

Bereiding van de Sesamkip met Broccoli

Begin met het koken van de rijst, zoals je dat normaal gesproken doet. Wij gebruiken hiervoor een rijstkoker. Kook de broccoli beetgaar en haal vervolgens de broccoli uit het water.

Snijd de kipfilet in grove stukken. Mix in een kleine kom de maïzena met een snufje peper en zout. Voeg de kip toe aan het maïzena mengsel en zorg ervoor dat de kipfilet volledig bedekt is met de maizena.

Vervolgens maken we de saus. Snijd de gember en de knoflook fijn. In een kom mixen wij de sojasaus, witte wijnazijn, honing, knoflook, gember, sesamolie en de helft van de sesamzaadjes.

In een vleespan verhit je de olijfolie en grill de kipfilet in de pan goudbruin. Het kan zijn dat je de kipfilet moet bakken in twee delen, omdat niet alles in de pan past.. Nadat de kipfilet goudbruin en gaar is, schenk je de saus over de kipfilet heen. Kook de kip met saus  nog een paar minuten tot de saus wat dikker is geworden (ongeveer 2 min). Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.

Serveer de kipfilet en broccoli met wat rijst, strooi de bosuitjes en wat sesamzaad over het gerecht.

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter