Onlangs hebben wij Shakshuka ontdekt. Dit is een heerlijke eenpansgerecht met tomatensaus, groente en eieren. Shakshuka is afkomstig van de Oosterse keuken en wordt vaak vegetarisch gemaakt. Nu houden wij wel van een stukje vlees op zijn tijd en besloten om een heerlijke Shakshuka met chorizo te maken. Het is heerlijk als ontbijt, lunch of avondeten. Het kan eigenlijk altijd gegeten worden. Een volwaardige maaltijd, dat vol zit met groente en eieren. Gezond, snel gemaakt en ook nog eens goed voor de slanke lijn.
Bereiding van de Shakshuka met Chorizo
Snijd de chorizo in plakjes en vervolgens in vieren. Snijd het uitje en de knoflook super fijn. Snijd de paprika in stukjes en dan zijn wij klaar om te beginnen.
Verwarm in een koekenpan de olijfolie en voeg vervolgens de knoflook, ui, chorizo en paprika toe en bak het 2 à 3 minuten. Breng het vervolgens op smaak met de paprikapoeder, komijn, peper en het zout. Laat het rustig koken voor 6 tot 8 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat het 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen of tot de saus dikker begint te worden. In dit recept kan je ook gebruik maken van verse tomaten, maar houdt er dan wel rekening mee dat het wat langer moet opstaan, omdat er meer vocht inzit.
Wanneer de saus lekker dik is maak je met een pollepel vier flinke deuken in de tomaten-groentesaus. In elk van die deuken schenk je voorzichtig een eitje. Kook het ongeveer 5-6 minuten of tot het eiwit stijf is.
Versier de Shakshuka met verkruimelde feta en koriander. Hou je niet van koriander, dan kan je ook peterselie gebruiken.