Recept

Shakshuka met Spinazie en Feta

Shakshuka met Spinazie en Feta

Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht, waar eieren worden gepocheerd in een kruidige tomatensaus. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de Tunesische keuken en wordt traditioneel gegeten als ontbijt. Met dit gerecht kun je, met de kruiden en groenten die je toevoegt, vele kanten op. In deze versie hebben wij spinazie, een uitje, knoflook en kruiden, zoals paprikapoeder, cayennepeper en komijn, toegevoegd. Een beetje verse peterselie en feta bovenop en een heerlijke maaltijd staat klaar. Wij vinden het altijd lekker om shakshuka met een stuk brood te eten. Het liefst een vers gebakken naanbrood.

Naast deze heerlijke rode, vegetarische shakshuka hebben we ook nog een variant met chorizo online staan. In plaats van spinazie vind je hier paprika in, de peterselie is vervangen door koriander en we hebben chorizo toegevoegd voor een beetje vlees en pit. De chorizo worst zorgt voor extra veel smaak in dit gerecht.

Ook kun je een heerlijke groene variant van de shakshuka maken. Denk bijvoorbeeld aan een versie met snijbonen en spinazie. Deze combinatie is misschien onverwachts, maar wij waren ontzettend verrast door deze smaken combinatie. Naast de groene groentes (snijbonen en spinazie) zijn er ook lekker veel kruiden toegevoegd. Dille, peterselie en bosui (allen ook groen) zorgen voor een lekkere frisse smaak en een beetje chilivlokken voor wat pit.

Shakshuka met Spinazie en Feta
Shakshuka met Spinazie en Feta

Bereiding van de Shakshuka met Spinazie en Feta

Als eerste snijden we de knoflookteentjes en het uitje fijn. Verhit een beetje olie in de pan en fruit hier het uitje en de knoflook in.

Voeg dan de spinazie toe en bak het mee met de ui en knoflook. Zodra de spinazie geslonken is, voeg je de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en kruid het met peper, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Proef zelf ook even, mocht je nog wat meer kruiden willen toevoegen dan kan dat nu.

Laat alles pruttelen en zodra de saus wat dikker wordt voegen we de eieren toe. Maak met een lepel of pollepel een kommetje/kuiltje in de tomatensaus. Breek een eitje en laat deze in het kuiltje glijden. Vaak doe je dat een beetje aan de zijkant, want we voegen in totaal 4 eieren toe. Herhaal de stappen voor de andere 3 eieren. Laat de eieren stollen naar eigen wens, hard of zachtgekookt. Doe de deksel op de pan om dit proces te versnellen. Een middelzacht gekookt eitje vinden wij het lekkerste.

Garneer de shakshuka met een beetje feta en peterselie. Heerlijk om te serveren met wat stokbrood of naanbrood.

Enjoy!

Shakshuka met Spinazie en Feta
Shakshuka met Spinazie en Feta
Shakshuka met Spinazie en Feta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenVegetarische Gerechten