Een feestelijk alternatief nodig voor een broodje shoarma? Maak dan een kipshoarma plaattaart met zelfgemaakte kip shoarma! Lekker voor de kinderen, maar ook voor jezelf! Heerlijk met onze romige knoflooksaus. Een feestje voor iedereen!
Bereiding van de Kipshoarma Plaattaart
We beginnen met het maken van de kip shoarma. Klik voor dit recept op deze link. Hiervoor heb je dan geen turksbrood voor nodig.
Zet na het kruiden van de kip, de oven aan op 200 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat de velletjes bladerdeeg. Vul de gehele bakplaat met het bladerdeeg en druk de naden goed aan, zodat er 1 groot vierkant ontstaat.
Snijd de uien in ringen.
Bak als eerste de kip shoarma goudbruin in een koekenpan. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Voeg dan de uien ringen en spitskool toe. Bak de groente 4 minuten mee.
Verdeel de shoarma en groente over de bladerdeeg bodem, maar houd ongeveer 2 centimenter rand vrij. De rand sla je een beetje om.
Plaats de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 35 minuten mooi goudbruin en gaar.
Haal na ruim een half uurtje de taart uit de oven en laat hem nog eventjes rusten.
Verspreid als laatste de knoflooksaus en de ijsbergsla over de taart en snijd de shoarma plaattaart in stukken.