Recept

Simpele Paddenstoelen Risotto

Simpele Paddenstoelen Risotto
Simpele Paddenstoelen Risotto
Simpele Paddenstoelen Risotto
Simpele Paddenstoelen Risotto

Risotto is altijd welkom bij ons thuis. Lekker romig en je kunt er van alles mee. Deze simpele paddenstoelen risotto is een mooie klassieker. Bijna iedereen heeft wel eens een risotto met champignons en allerlei andere soorten paddenstoelen gegeten. Verder zorgt de Parmezaanse kaas, knoflook en ui voor een heerlijke smaak. Het is een lekker vegetarisch recept waar je van kunt genieten met een mooi gezelschap of alleen natuurlijk. Succes gegarandeerd!

P.S. Je kunt de groente bouillon ook vervangen door paddenstoelen bouillon voor nog meer smaak.

Het maken van de Simpele Paddenstoelen Risotto

Snijd de ui, de knoflook en de helft van de paddenstoelen fijn. De andere helft van de paddenstoelen snijden wij in plakjes.

Verwarm in een hapjespan (of wokpan) de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Verwarm in een andere pan alvast de groentebouillon. Wanneer de uitjes glazig zijn, voeg je de risottorijst toe en bak je dit 1 tot 2 minuten mee. Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat dit rustig inkoken.

Wanneer de wijn zo goed als verdwenen is, voegen wij een soeplepel groentebouillon toe. Dit laat je vervolgens weer inkoken. Dit herhaal je tot de groentebouillon op is of tot de risotto rijst gaar is. Blijf ondertussen regelmatig roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Terwijl wij de risotto aan het koken zijn, beginnen wij in een andere koekenpan met een beetje olijfolie het bakken van de fijngesneden paddenstoelen. Bak de paddenstoelen tot ze goudbruin zijn en plaats het in een kommetje. Bak hierna de plakjes paddenstoelen tot ze goudbruin zijn.

Wanneer de risotto bijna beetgaar is, voegen wij de fijngesneden paddenstoelen toe. Mix het goed door elkaar heen en voeg vervolgens de helft van de Parmezaanse kaas toe.

Serveer de risotto met de plakjes paddenstoelen er bovenop en de rest van de parmezaanse kaas.

Eet Smakelijk!

Simpele Paddenstoelen Risotto
Simpele Paddenstoelen Risotto
Simpele Paddenstoelen Risotto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter