Recept

Sinaasappel Curd

Sinaasappel curd
Sinaasappel Curd
Sinaasappel Curd
Sinaasappel Curd
Sinaasappel Curd

Een andere variant van de traditionele lemon curd is onze sinaasappel curd. Deze curd is wat minder zuur, maar ook erg lekker in een Eton Mess, schuimnestje of een taart.

Het maken van de Sinaasappel curd

Boen de sinaasappels eerst schoon en rasp vervolgens de sinaasappels. Pers de sinaasappels vervolgens en zeef de sap even door een fijne zeef heen, zodat de pitjes en de velletjes zijn verwijderd.

Zet een grote pan op het vuur met een laagje water en plaats hier een glazen schaal op. We maken dit recept au bain marie, wat inhoudt dat je het boven een kokend waterbad kookt. Vul de schaal met de sinaasappelrasp, suiker en de roomboter. Laat het rustig in de kom smelten en zet het vuur niet te hoog.

Wanneer het volledig is vermengd en gesmolten, voeg je de sinaasappelsap toe. Roer de sinaasappelsap door het botermengsel heen en voeg daarna ook de eieren toe. Pak een garde en blijf nu roeren. Blijf roeren in de pan tot de sinaasappelsap dikker wordt. Na ongeveer 20 minuten is de sinaasappel curd dik genoeg.

Maak je geen zorgen, het mengsel wordt nog veel dikker wanneer het gaat afkoelen. Giet de sinaasappel curd in een schaal en laat het afkoelen.

Wanneer de curd is afgekoeld, kan je het in uitgekookte potjes scheppen. De curd blijft dan minimaal 2 weken goed.

Sinaasappelcurd

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenVullingen & Toppings

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter