Recept

Sinaasappel Kwarktaart

Sinaasappel Kwarktaart
Sinaasappel Kwarktaart
Sinaasappel Kwarktaart
Sinaasappel Kwarktaart

Bij een leuk event, zoals het EK hoort natuurlijk ook taart en dan helemaal in het oranje! Het is namelijk super leuk om een taartpuntje uit te delen als je met meerdere mensen de wedstrijden gaat kijken. Deze sinaasappel kwarktaart is een heerlijke taart, oranje, goed van smaak én makkelijk om te maken. Met deze taart kan het toch niet meer mis gaan vanavond?! Hup Holland!

Wij hebben wel een klein beetje kleurstof gebruikt voor een betere oranje kleur, maar die kun je ook weg laten. Hij zal dan evengoed oranje kleuren, maar dan minder fel. Vaak is het dan de combinatie van de kleur van de kwark en van het sinaasappelsap.

Bereiding van de Sinaasappel Kwarktaart

Pak een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier.

Vermaal de koekjes in een keukenmachine totdat ze helemaal fijn zijn. Verwarm in een steelpannetje de boter en zodra deze gesmolten is, roer je de boter door de vermalen digestive koekjes. Verspreid dan de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Druk ze goed aan, met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Plaats dan de vorm in de koelkast voor minimaal 10 minuten.

Pak 1 sinaasappel en pers deze helemaal uit. Meng de slagroom met de suiker, de sinaasappel kwark en het sinaasappelsap. Klop alles goed op tot een romig mengsel.

Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water. Kijk op de verpakking hoeveel water je nodig hebt per gelatine blaadje. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Daarna knijp je de blaadjes gelatine uit en kook je ze samen met één eetlepel water per blaadje in een steelpannetje. Wanner de gelatine is opgelost, meng je één eetlepel van het kwark/slagroom mengsel met de gelatine. Roer alles goed door elkaar, zodat het een glad mengsel wordt. Giet dan het gelatinemengsel door de rest van het kwark/slagroom mengsel en roer alles goed door.

Schenk het kwark/slagroom mengsel boven op de koekjes bodem en zet de springvorm opnieuw in de koelkast. Laat de taart opstijven. Na 2 – 2.5 uur is de taart klaar om gegeten te worden. Versier hem nog met een paar halve plakjes sinaasappel en eventueel verse slagroom.

Enjoy!

Sinaasappel Kwarktaart
Sinaasappel Kwarktaart
Sinaasappel Kwarktaart
Sinaasappel Kwarktaart

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Zoetigheid en BakreceptenCake en TaartenCheesecake

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter