Recept

Sinaasappelcake met Olijfolie

Sinaasappelcake met Olijfolie
Sinaasappelcake met Olijfolie
Sinaasappelcake met Olijfolie
Sinaasappelcake met Olijfolie
Sinaasappelcake met Olijfolie

Op deze sinaasappelcake met olijfolie kan je echt verliefd worden. Heerlijk luchtig, vol van smaak en onwijs lekker. Om deze cake zo luchtig te krijgen, gebruiken wij heerlijke extra vergine olijfolie. In zowel Italië als in Griekenland is het heel vanzelfsprekend om roomboter te vervangen met olijfolie. Daarom besloten wij hier ook een lekkere cake mee te maken.

De olijfolie geeft smaak, dus het is erg belangrijk dat je olijfolie van een goede kwaliteit gebruikt.

Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van een hoge springvorm met de omvang van 18cm.

Het maken van deze Sinaasappelcake met Olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden

. Beleg de springvorm op de onderkant met bakpapier en vet de springvorm in met boter en wat bloem. Onder het grillrek plaatsen wij, op de bakplaat, wat bakpapier om te voorkomen dat het lekt.

Meng het bloem, bakpoeder en zout.

Met een ballongarde kloppen wij de eieren tot ze schuimen. Voeg de suiker en de rasp van de sinaasappels toe. Blijf kloppen tot het fluffy en lichter is. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Verlaag dan de snelheid en voeg de olijfolie langzamerhand toe.

Zet de mixer op laag en voeg de helft van bloem toe, tot het volledig gemengd is. Voeg vervolgens de melk en de sinaasappelsap toe. Mix de rest van de bloem er kort doorheen.

Schenk het in de bakvorm en sprenkel de twee eetlepels suiker over de taart heen. Bak het in de voorverwarmde oven in 60-70 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart minimaal een half uur afkoelen en haal een mes langs de zijkant, voordat je de springvorm openmaakt.

Enjoy!

Liever een andere cake maken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCake en TaartenZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (16)

Laat gerust een reactie achter