Recept

Sinaasappelcupcakes met Licor 43

Sinaasappelcupcakes met Licor 43

Trek in heerlijke cupcakes? Dan zit je helemaal goed met deze sinaasappelcupcakes. Ze zijn heerlijk zacht en makkelijk te maken. Het beste aan deze cupcakes is, dat er een vleugje licor 43 in zit. Zó lekker! Dus als je gek bent op sinaasappel, bak dan zeker deze cupcakes. Perfect voor een verjaardag, feestje, als traktatie of zelfs met Koningsdag.

Bereiding van de Cupcakes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is voordat je begint. Rasp ook alvast een sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.

Zeef de bloem, suiker en de bakpoeder boven een mengkom. Voeg vervolgens de roomboter en de eieren toe. Mix het tot het een beslag is. Zet nu de mixer, 1 minuut, op een hoge snelheid . Voeg vervolgens de Licor 43, sinaasappelextract en de sinaasappelrasp toe. Mix het op hoge snelheid voor ongeveer een halve minuut, zodat alles goed gemengd is.

Eventueel kan je nu je cupcakes met oranje kleurstof oranje kleuren. Vul de cupcakesvorm tot het ongeveer ⅔ gevuld is.

Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten in de oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen.

Het maken van de topping

Wij gaan nu de topping van deze cupcakes maken. Mix de boter totdat de kleur veel witter is geworden en voeg de poedersuiker in stappen van 2 of 3 lepels toe aan de boter. Mix tussendoor tot het volledig gemengd is. Doe dit uiteraard op een lage snelheid, anders zit de hele keuken onder de poedersuiker.
Wanneer alles goed gemengd is, voegen wij de de Licor 43, sinaasappelsap, sinaasappelextract toe. Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond. Voor deze toef hebben wij de 2D spuitmond gebruikt van Wilton.

Spuit een toef op de volledig afgekoelde cupcakes en versier de cupcakes met de overgebleven sinaasappelrasp.

Haal de cupcakes ongeveer een ½ uur tot 1 uur van te voren uit de koelkast, zodat de botercrème op kamertemperatuur kan komen.

Sinaasappelcupcakes met Licor 43

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureFeestdagenKoningsdagCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter