Recept

Sinterklaas Chocolade Bark

Sinterklaas Chocolade Bark

Sinterklaas is alweer in Nederland en dat vieren we met de Sinterklaas Chocolade Bark. Deze chocolade bark is gemakkelijk te maken en daarnaast is hij gevuld met pepernoten en strooigoed! Deze Sinterklaas chocolade bark kan jouw sinterklaasfeest extra speciaal maken. Lees hieronder snel verder hoe je deze heerlijke sinterklaas chocolade bark kan maken.

Bereiding Sinterklaas Chocolade Bark

Net zoals bij iedere andere chocolade bark beginnen we met het smelten van de chocolade. Snijd de chocolade fijn in kleinere stukjes of gebruik chocoladedruppels. Hak vervolgens ongeveer ¾ deel van de pepernoten in kleinere stukjes. Snijd het strooigoed in kleinere stukken. Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Lees hier hoe je deze chocolade op de juiste manier smelt.

Pak een vierkante of rechthoekige bakvorm. Wij gebruiken hier altijd onze brownie bakvorm voor, omdat deze de perfecte vorm heeft. Daarnaast kan er het perfecte aantal porties uitgehaald worden. Beleg deze bakvorm met een stuk bakpapier. Dat scheelt namelijk niet alleen afwas, maar zorgt er ook voor dat je met gemak de hele chocolade bark uit de bakvorm kan halen.

Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, voegen we de kleine stukjes pepernoten toe aan de chocolade. Meng de chocolade met de pepernoten en spreid de chocolade uit over de met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel de overige pepernoten en de strooigoed over de chocolade bark heen. Plaats de bakvorm in de koelkast. Na ongeveer een uurtje zal de chocolade bark hard zijn en kun je het met gemak in stukken breken.

Sinterklaas Chocolade Bark
Sinterklaas Chocolade Bark
Sinterklaas Chocolade Bark

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenSinterklaasZoetigheid en BakreceptenChocolade Barks

Laat gerust een reactie achter