Recept

Sinterklaas Pepernoten Cupcakes

Sinterklaas Pepernoten Cupcakes
Sinterklaas Pepernoten Cupcakes

Sinterklaas staat alweer voor de deur. Ten ere van zijn verjaardag maakten wij deze fantastische Sinterklaas pepernoten cupcakes. Heerlijke smeuïge chocolade cupcakes versierd met een romige pepernoten botercreme. Dat klinkt toch geweldig?! Super leuk om te maken én ze zien er fantastisch uit.

Leuk als traktatie en tijdens het sinterklaasfeest.

Bereiding van de Sinterklaas Pepernoten Cupcakes

Voor de chocolade cupcakes verwijzen wij jullie graag naar ons basisrecept. Deze chocolade cupcakes zijn zo onwijs zacht van binnen, dat je er zeker weten meer van wil!

Terwijl de cupcakes in de oven zitten, begin je met het maken van de botercrème.

Mix als eerst de roomboter in een kom tot dit lekker zacht en lichter wordt. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe aan de boter tot alles goed gemixt is. Daarna voeg je de melk toe. Meng alles goed door elkaar zodat er een romig, glad mengsel ontstaat. Maal dan de pepernoten fijn en meng deze door de botercrème. Je kunt voor de versiering een paar kruimels bewaren. Vul vervolgens een spuitzak met de botercrème.

Wanneer de cupcakes gaar zijn, haal je ze uit de oven. Laat de cupcakes dan nog een half uurtje afkoelen, voordat je de botercrème hier op spuit. Plaats een mooie toef pepernoten botercrème bovenop de chocolade cupcakes en versier deze met de sinterklaas/zwarte piet chocolaatjes en wat kruimels van verkruimelde pepernoten.

Nu heb je een aantal onwijs lekkere sinterklaas pepernoten cupcakes!

Geniet ervan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureHoliday treatsFeestdagenSinterklaasCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter